Foto: AP/Scanpix

Leģendārais somu uzbrucējs Tēmu Selane, kurš šogad paziņoja par karjeras beigām Nacionālajā hokeja līgā (NHL), neatsāks sportista gaitas, pavēstījis viņš pats.

Iepriekš ilgstoši tika pieļauts, ka 44 gadus vecais uzbrucējs varētu pievienoties Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Helsinku "Jokerit". Vairakkārt šādu iespēju neizslēdza arī pats Selane.

"Man patīk mana pašreizējā dzīve, kas nav sadalīta pa stundām. Hokeja manos plānos vairs noteikti nav. Karjera ir beigusies, tas ir droši," Somijas medijos citēts Selane, kuram par vienu sezonu "Jokerit" sastāvā esot piedāvāti desmit miljoni dolāru (astoņi miljoni eiro). "Mana pēdējā hokeja spēle jau ir pagātnē."

Leģendārais somu uzbrucējs NHL hokejista karjeru noslēdza Anaheimas klubā "Ducks", esot tā labākais vārtu guvējs. Komandas rindās Selane 2007.gadā izcīnīja Stenlija kausu.

Savā pirmajā NHL sezonā, pārstāvot Vinipegas "Jets", hokejists 82 regulārā turnīrā cīņās guva 76 vārtus, kā arī izpildīja 56 rezultatīvas piespēles, kas joprojām ir līgas debitantu rekords.

Selane NHL pavadīja 19 sezonas, pārstāvot "Ducks", "Jets", Sanhosē "Sharks" un Kolorādo "Avalanche" komandas.

Savā NHL karjerā Selane piedalījās 1451 regulārā čempionātā mačā, kurās guvis 684 vārtus un izdarījis 773 rezultatīvas piespēles. Savukārt Stenlija kausa izcīņā soms aizvadījis 130 cīņas, atzīmējoties ar 44 vārtu guvumiem un 44 rezultatīvām piespēlēm.

Tāpat hokejists Somijas izlasi pārstāvējis astoņos pasaules čempionātos, tiekot pie sudraba un bronzas medaļām, un sešās olimpiskajās spēlēs, kurās trīs reizes izcīnītas trešo vietu, bet vienreiz - otro.

Kopumā hokejists valstsvienībā piedalījis 95 cīņās, kurās guvis 54 vārtus un izdarījis 48 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!