Foto: Publicitātes foto
Grūtu uzvaru Latvijas hokeja virslīgas regulārā čempionāta mačā trešdien izcīnīja "Kurbads" komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) pieveica "Zemgale"/LLU vienību.

Spēles rezultātu devītajā minūtē atklāja Hārdijs Parādnieks, bet 48.minūtē Toms Bluks realizēja vairākumu, pieliekot punktu cīņai.

Vēl vienā mačā trešdien "Mogo" ar 9:0 (3:0, 1:0, 5:0) savā laukumā sagrāva "Ogre"/"Sāga 97" vienību.

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Aleksandrs Kerčs juniors. Tāpat pa diviem vārtiem guva arī Ronalds Cinks un Jānis Brakšs. Savukārt pa reizei atzīmējās Aldis Āboliņš, kura rēķinā bija arī trīs rezultatīvas piespēles, Sergejs Durdins un Aleksandrs Baburins.

Kopvērtējuma vadībā joprojām atrodas "Kurbads", kas 17 spēlēs izcīnījis 40 punktus, tai trīs punktus zaudē "Mogo", bet trešo vietu ar 36 punktiem 16 cīņās ieņem "Liepājas" vienība.

26 punktus 15 spēlēs ieguvusi čempione "Rīga"/"Prizma", no kuras vienu punktu atpaliek "Zemgale"/LLU.

Turnīra tabulu noslēdz "Ogre"/"Sāga 97", kam seši punkti, un četrus punktus guvusī Jūrmalas HASC komanda.

Septiņas komandas piecos apļos aizvadīs 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz 7.martam. Regulārās sezonas uzvarētāji automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindosies no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepāja.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!