Foto: LETA

Latvijas U-20 hokeja izlases galvenais treneris Ģirts Ankipāns pēc otrās uzvaras pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā atzina, ka hokejisti spēles sākumā nedaudz nenovērtēja pretinieku, taču ar to ātri izdevās tikt galā.

Atgādinām, ka Latvijas U-20 hokejisti pirmdien ar rezultātu 7:3 uzvarēja Slovēnijas vienaudžus.

"Šodien sanāca kaut kas līdzīgs vakardienas spēlei pret austriešiem. Kaut kur atkal čaļi nesaprata līdz galam, kaut kur nenovērtēja pretinieku. Bet mēs ar to tiksim galā. Austrieši bija spēcīgāki par slovēņiem, varbūt tas kaut kur atslābināja mūsu spēlētājus, kaut gan mēs viņus gatavojām uz labu sākumu," Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājaslapā citēts Ankipans. "Iesākām labi, kontrolējām ripu. Slovēņi uzbruka reti, tādēļ pirmajās desmit minūtēs mūsu aizsardzības zonā ledus bija praktiski tīrs, pievīla momentu realizācija."

"Izskatījās, ka gribējām pretiniekam vieglus golus iemest. Kaut arī Kivlenieks mums ir pirmais vārtsargs, spēles beigās iedevām Marekam Mitenam izjust čempionāta atmosfēru uz ledus," turpināja speciālists.

Tikmēr Latvijas U-20 izlases kapteinis Oskars Batņa stāstīja, ka spēles sākumā komanda pati sev sagādāja problēmas: "Spēles sākumā guvām ātrus vārtus, pēc tam nedaudz atslābinājāmies. Pretinieks ātri vien izmantoja mūsu kļūdas. Trešajā periodā sasparojāmies un novedām spēli līdz pozitīvam iznākumam. Arī pašam sanāca gūt vārtus. Redzēju, ka atleca ripa un veiksmīgi trāpīju no gaisa. Nākamā spēle mums pret baltkrieviem. Pretinieks ir ļoti labs. Būs smaga spēle, cīnīsimies. Čaļiem ir labs raksturs, izdarīsim visu maksimālo, lai uzvarētu šo spēli."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!