Foto: AFP/Scanpix

Savus 11.vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā šajā sezonā pirmdien guva latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, taču tas neglāba Teda Nolana un Artūra Irbes trenēto Bufalo "Sabres" no zaudējuma.

Kārtējā mačā "Sabres" viesos ar 2:5 piekāpās Otavas "Senators". Otrā perioda devītajā minūtē Girgensons saņēma piespēli vārtu priekšā un ar otro mēģinājumu pārspēja pretinieku vārtsargu, panākot tobrīd 2:1 "Sabres" labā. Līdz perioda beigām "Senators" izlīdzināja rezultātu, bet pēdējā trešdaļā guva vēl trīs vārtus, izcīnot uzvaru ar 5:2.

Latviešu uzbrucējs laukumā bija 18:25 minūtes, izdarīja piecus metienus pa vārtiem, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja septiņos no 21 iemetiena, kā arī nopelnīja divas soda minūtes, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

"Sabres" labā vēl vienus vārtus guva Marks Paisiks. "Senators" rindās ar "hat trick" izcēlās Bobijs Raians, bet pa vieniem vārtiem guva Klārks Makartūrs un Kolins Grīnings, kurš ripu raidīja mača izskaņā tukšos "Sabres" vārtos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!