Foto: AFP/Scanpix

Pēc 24 spēļu pārtraukuma, naktī no piektdienas, 9. janvāra, uz sestdienu, Rietumu hokeja līgas (WHL) komandas Edmontonas "Oil Kings" sastāvā atgriezīsies talantīgais latviešu uzbrucējs Edgars Kulda.

Kulda savainojuma dēļ nav spēlējis kopš 1. novembra un pēc "The Edmonton Sun" rīcībā esošās informācijas viņu uz ledus varēs redzēt pret Ridžains "Pets" komandu. Pirms "izkrišanas" no sastāva Kulda bija starp komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem, 15 spēlēs sakrājot 12 rezultativitātes punktus - seši vārtu un sešas piespēles.

20 gadus vecajam hokejistam divu mēnešu ilgā dīkstāve nav bijis viegls periods. "Šī ir manas dzīves pirmā lielā trauma un ar to ir bijis ļoti grūti sadzīvot. Es ļoti vēlos palīdzēt komandai, jo šis ir mans pēdējais gads junioros," atzina Latvijas hokejists.

Kulda arī piebilda, ka ir bijis grūti skatīties komandas spēles no tribīnēm, bet cer progresēt, pateicoties novērojumiem, ko guva, vērojot komandu no malas.

Gan komandas biedri, gan komandas treneris Stīvs Hemiltons ar prieku ir sagaidījuši Kuldas atgriešanos treniņos. Hemiltons minēja, ka treneru korpusa bažas par Kuldas fizisko sagatavotību pēc traumas ir izrādījušās nepamatotas un ka spēlētājs izskatās gatavs spēlēt. Pats Kulda ar lielu prieku atzina, ka sajūtas, esot uz ledus, ir bijušas lieliskas.

"Oil Kings" 40 spēlēs šosezon ir svinējuši 19 uzvaras un ieņem piekto no sešām vietām savā divīzijā. "The Edmonton Sun" izsaka cerību, ka latviešu hokejista atgriešanās palīdzēs komandai ar tās vārtu gūšanas problēmām.

Jau ziņots, ka Kuldu aizvadītajā vasarā izvēlējās NHL draftā, nokļūstot Arizonas "Coyotes" paspārnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!