Foto: AP/Scanpix

Uzvaru Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta cīņā sestdien izcīnīja latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, kura sniegums ļāva Sirakjūsas "Crunch" savā laukumā ar 5:3 (2:1, 1:1, 2:1) pieveikt Bingemtonas "Senators".

Gudļevskis šajā cīņā atvairīja 20 no 23 pretinieku metieniem.

Šosezon latvietis piedalījies 29 AHL čempionāta spēlēs, kuru laikā izcīnījis 17 uzvaras. Viņš caurmērā katrā no šiem mačiem savos vārtos ielaidis 2,70 ripas un atvairījis 90,2% pretinieku metienu.

Kā zināms, iepriekš šosezon Gudļevskis vietu pamatsastāvā bija zaudējis jaunajam krievam Andrejam Vasiļevskim, tomēr viņš izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Tampabejas "Lightning", kas iespēju sevi pierādīt tagad devis latvietim.

"Crunch" ar 70 punktiem 52 mačos ieņem Austrumu konferences kopvērtējuma otro vietu.

Tikmēr panākumu arī Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) regulārā čempionāta spēlē sestdien guva latviešu aizsarga Ričarda Birziņa pārstāvētā Talsas "Oilers" komanda, kas ar 7:4 (2:1, 3:2, 2:1) izbraukumā pieveica Vičitas "Thunder" komandu. Birziņš veica vienu metienu pa vārtiem un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Savukārt neveiksmi piedzīvoja Kolorado "Eagles" komanda, kur spēlē Latvijas uzbrucējs Vitālijs Pavlovs, ar 0:4 (0:1, 0:0, 0:3) izbraukumā kapitulējot Beikersfīlas "Condors" komandai. Pavlovs protokolā atzīmējās ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

ECHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Eagles" komanda ar 68 punktiem 53 cīņās joprojām atrodama otrajā pozīcijā, vienu vietu zemāk ar 67 punktiem 52 mačos atrodas aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Ontario "Reign" vienība, bet "Oilers" ar 54 punktiem 52 spēlēs pakāpusies uz devīto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!