Foto: AP/Scanpix

Uzvaru Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta cīņā piektdien izcīnījis latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Latvieša veiksmīgais sniegums ļāva viņa pārstāvētajai Sirakjūsas "Crunch" savā laukumā ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pieveikt Olbani "Devils".

Gudļevskis šajā cīņā atvairīja 20 no 21 pretinieka metieniem.

Šosezon latvietis piedalījies 28 AHL čempionāta spēlēs, kuru laikā izcīnījis 16 uzvaras. Viņš caurmērā katrā no šiem mačiem savos vārtos ielaidis 2,69 ripas un atvairījis 90,3% pretinieku metienu.

Kā zināms, iepriekš šosezon Gudļevskis vietu pamatsastāvā bija zaudējis jaunajam krievam Andrejam Vasiļevskim, tomēr viņš izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Tampabejas "Lightning", kas iespēju sevi pierādīt tagad devis latvietim.

"Crunch" ar 68 punktiem 51 mačā ieņem Austrumu konferences kopvērtējuma otro vietu.

Tikmēr ar rezultatīvu piespēli Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) regulārā čempionāta spēlē latviešu vārtsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Ontario "Reign" savā laukumā ar 3:2 (1:0, 2:0, 0:2) pieveica Kolorado "Eagles", kur spēlē Latvijas uzbrucējs Vitālijs Pavlovs.

Freibergs šajā cīņā metienus pa vārtiem neizdarīja un dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Savukārt Pavlovs veica trīs nesekmīgus metienus pa vārtiem un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1..

ECHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Eagles" komanda ar 68 punktiem 52 cīņās atrodama otrajā pozīcijā, vienu vietu zemāk ar 67 punktiem atrodas "Reign" vienība, bet aizsarga Ričarda Birziņa pārstāvētā Talsas "Oilers" ar 52 punktiem 51 spēlē ieņem desmito pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!