Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis sestdien ielaida divas ripas Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā, neglābjot viņa pārstāvēto Sirakjūsas "Crunch" komandu no zaudējuma.

"Crunch" izbraukumā ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Norfolkas "Admirals" hokejistiem.

Gudļevskis šajā cīņā atvairīja 24 no 26 pretinieku metieniem.

Šīs komandas savā starpā tikās arī piektdien, kad uzvaru ar 2:0 izcīnīja "Admirals".

Šosezon latvietis piedalījies 27 AHL čempionāta spēlēs, kuru laikā izcīnījis 15 uzvaras. Viņš caurmērā katrā no šiem mačiem savos vārtos ielaidis 2,75 ripas un atvairījis 90,1% pretinieku metienu.

Kā zināms, iepriekš šosezon Gudļevskis vietu pamatsastāvā bija zaudējis jaunajam krievam Andrejam Vasiļevskim, tomēr viņš izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Tampabejas "Lightning", kas iespēju sevi pierādīt tagad devis latvietim.

"Crunch" ar 65 punktiem 50 mačos ieņem Austrumu konferences kopvērtējuma otro vietu.

Tikmēr ar rezultatīvu piespēli Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) regulārā čempionāta spēlē sestdien izcēlies aizsargs Ričards Birziņš, kura pārstāvētā Talsas "Oilers" savā laukumā ar 2:3 (0:1, 1:2, 1:0) piekāpās Kvadsitijas "Mallards" komandai.

Birziņš rezultatīvu piespēli veica Talsas kluba pirmo vārtu guvumā, kad 39.minūtē Jons Būrass panāca 1:3.

Latvietis šajā cīņā metienus pa vārtiem neveica, dueli noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Šosezon Birziņš 30 mačos veicis astoņas rezultatīvas piespēles un izpelnījies pozitīvu lietderības koeficientu +7.

Pie panākuma tikmēr tikusi aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Ontario "Reign" vienība, kas savā laukumā ar 5:4 (2:1, 1:2, 1:3, 0:0, 1:0) pieveica Aļaskas "Aces" hokejistus.

Freibergs šajā cīņā tika pie divām soda minūtēm un izpelnījās negatīvu lietderības koeficientu -1.

Neveiksme tikmēr uzbrucēja Vitālija Pavlova pārstāvētajai Kolorado "Eagles", kas izbraukumā ar 2:4 (2:2, 0:1, 0:1) piekāpās Stoktonas "Thunder".

Pavlovs veica vienu metienu pa vārtiem, nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -2.

ECHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Eagles" komanda ar 66 punktiem 50 cīņās atrodama otrajā pozīcijā, vienu vietu zemāk ar 65 punktiem 51 cīņā atrodas "Reign" vienība, bet "Oilers" ar 48 punktiem 49 spēlēs ieņem devīto pozīciju.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!