Foto: LETA

Latvijas hokeja aizsargam Ralfam Freibergam piespriesta divu gadu diskvalifikācija par dopinga lietošanu, informē Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

IIHF Disciplinārā komiteja beidzot pieņēmusi lēmumu Freiberga lietā. Kā zināms, latviešu aizsargs Soču olimpiskajās spēlēs tika pieķerts aizliegto vielu lietošanā. IIHF hokejistam piesprieda pagaidu diskvalifikāciju, un Freibergs vērsās Sporta arbitrāžas tiesā, tomēr tā viņu atzina par vainīgu.

Otrdien IIHF paziņoja, ka Freibergam piespriesta divu gadu diskvalifikācija. Tās sākums ir 2014.gada 23.februārī, bet sods noslēgsies 2016.gada 22.februārī.

Freiberga advokāts uzsvēra, ka Soču laboratorija neatbilda starptautiskajām prasībām, līdz ar to tā neesot tiesīga veikt šāda līmeņa analīzes, taču Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS)šo argumentu noraidīja.

Šis sods neattiecas uz Ziemeļamerikas čempionātiem, kur Freibergs spēlē šobrīd. Viņš pārstāv Austrumu krasta hokeja līgas (ECHL) komandu Ontario "Reign", kur 42 spēlesguvis trīs vārtus un deviņas reizes piespēlējis.

Soču olimpiskajās spēlēs dopinga lietošanā pieķēra arī Vitāliju Pavlovu, kurš saņēma 18 mēnešu diskvalifikāciju. Tā noslēgsies 2015.gada oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!