Foto: LETA
"Liepājas" kluba hokejisti Latvijas virslīgas spēlē trešdien izbraukumā ar 4:3 (1:0, 2:2, 1:1) apspēlēja "Zemgale"/LLU vienību, kopvērtējumā pakāpjoties uz otro vietu.

Abas vienības aizvadīja ļoti sīvu cīņu, nevienai komandai neizvirzoties vadībā ar vairāk kā vienu vārtu pārsvaru.

Uzvaras metienu 52.minūtē izdarīja Bruno Zabis.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar vieniem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm bija Māris Diļevka. Savukārt mājiniekiem ar vienu precīzu metienu un vienu piespēli izcēlās Sandis Zolmanis.

Tikmēr citā trešdienas mačā čempioni "Mogo" izbraukumā ar 14:6 (6:1, 4:3, 4:2) sagrāva HASC/HK "Tukums" hokejistus.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar trīs gūtiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm bija Elviss Želubovskis, savukārt ar četriem precīziem metieniem izcēlās Edgars Lipsbergs.

Savukārt mājinieku labā pa diviem vārtiem guva Aleksandrs Pušnovs un serbs Ivans Glavoņičs.

Latvijas virslīgas kopvērtējuma galvgalī ir "Mogo", kas četrās spēlēs guvusi maksimālos 12 punktus, bet ar sešiem punktiem tai seko "Prizma". Pa trim punktiem ir "Liepājas", Ogres "Kurbada" un "Zemgale"/LLU komandām, kas nospēlējušas attiecīgi vienu, trīs un divus mačus, bet bez punktiem cīnās HASC/HK "Tukums" un "Rīgas" hokejisti.

Kā šīs sezonas mērķi Latvijas čempiona titulu izvirzījusi tikai iepriekšējās sezonas uzvarētāja "Mogo", kā arī ceturtās vietas īpašniece "Zemgale"/LLU. Tikmēr vicečempionei "Kurbads" gaidāmajā sezonā būs mazāks budžets, kā arī mērķi pieticīgāki - minimālais uzdevums ir trešā vieta.

Iepriekšējā čempionātā triumfēja "Mogo" hokejisti, finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspējot "Kurbads" vienību.

Tikmēr beigusies desmit gadus ilgusī "Prizmas" un hokeja skolas "Rīga" sadarbība, komandām šajā sezonā startējot atsevišķi. Tāpat HASC, kas iepriekšējā sezonā spēlēja Jūrmalā, šo sezonu aizvadīs Tukumā.

Iepriekšējā sezonā trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīja 70 000 eiro lielu balvu fondu. Kā iepriekš apgalvoja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, gaidāmajā sezonā balvu fonds "droši vien būs".

Sakarā ar Latvijas hokeja čempionāta jubilejas 80.sezonu šogad tiks aizvadīta arī "Optibet" atbalstītā Latvijas kausa izcīņa un virslīgas Zvaigžņu spēle.

Kausu izcīņas spēles tiks aizvadītas sezonas garumā no 28.septembra līdz 4.februārim. Tajā piedalīsies Latvijas virslīgas čempionāta un pirmās līgas komandas. Latvijas kausa izcīņa tiks aizvadīta pēc izslēgšanas spēļu principa un sastāvēs no divām spēlēm. Finālā paredzēta viena spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!