Foto: PantherMedia/Scanpix

Pie nedaudz negaidītas uzvaras Latvijas hokeja virslīgas čempionāta mačā sestdien tika "Zemgale"/LLU, kas izbraukumā ar 4:2 (0:1, 2:1, 2:0) pieveica pašreizējos valsts čempionus "Mogo", kam tā bija pirmā neveiksme sezonā.

Dueļa rezultātu jau ceturtajā minūtē atklāja "Mogo" hokejists Jānis Ozoliņš, taču otrā perioda pirmajā pusē viesi pēc Alda Āboliņa un Māra Mieža trāpīgajiem metieniem pārņēma dueļa vadību. Tiesa, 35.minūtē pieredzējušais Agris Saviels panāca izlīdzinājumu, taču tie bija pēdējie mājinieku vārti šajā spēlē, jo uzvaru trešajā trešdaļā jelgavniekiem nodrošināja Olafs Aploks un Jānis Bullītis.

Tikmēr citā mačā pie graujošas uzvaras tika Ogres "Kurbads", kas savu skatītāju priekšā ar 12:4 (2:0, 8:0, 2:4) pieveica HASC/"Tukums" komandu.

Uzvarētāju sastāvā ar vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Renārs Valters, bet pieredzes bagātais Aleksandrs Macijevskis guva divus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles.

Vēl vienā duelī sestdien panākumu izcīnīja arī "Prizma", kas izbraukumā ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pieveica "Rīga" hokejistus.

Uzvarētāju labā pa vārtiem otrās trešdaļas sākumā guva Mihails Kokļins un Aleksandrs Baburins.

Latvijas virslīgas kopvērtējuma galvgalī atrodas "Mogo", kas septiņās spēlēs guvusi 18 punktus. Tai ar 14 punktiem seko "Prizma", bet "Kurbads" rēķinā ir 12 punkti. Pie desmit punktiem nu tikusi "Zemgale"/LLU, kamēr no tās par punktu atpaliek "Liepāja". Trīs punkti tikmēr ir "Rīgas" komandai, savukārt bez punktiem cīnās HASC/"Tukums" hokejisti, kas zaudējuši visos sešos līdz šim aizvadītajos dueļos.

Iepriekšējā čempionātā triumfēja "Mogo" hokejisti, finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspējot "Kurbada" vienību, kurai šosezon ir mazāks budžets nekā iepriekš.

Tikmēr beigusies desmit gadus ilgusī "Prizmas" un hokeja skolas "Rīga" sadarbība, komandām šajā sezonā startējot atsevišķi. Tāpat HASC, kas iepriekšējā sezonā spēlēja Jūrmalā, šo sezonu aizvada Tukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!