Foto: F64
Latviešu vārtsargam Kristeram Gudļevskim ir pietiekami daudz pārliecības, lai viņa pārstāvētajai Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandai Sirakjūsas "Crunch" būtu iespējas uzvarēt, atzina pats sportists.

Kā zināms, "Crunch" sestdien savu skatītāju priekšā ar 2:1 pārspēja Ronalda Ķēniņa pārstāvēto Jūtikas "Comets". Gudļevskis atvairīja 47 no 48 pretinieku komandas mestajām ripām, uzstādot savu personisko rekordu AHL.

"Jutos pietiekami labi. Komandas biedri aizsardzībā darīja labu darbu, varēju redzēt metienus. Tas ir pats galvenais. Ja viņi man dod iespēju, man ir iespēja tvert ripu. Man ir pietiekami daudz pārliecības, lai komandai būtu iespējas uzvarēt," portāls "Syracuse.com" citē Gudļevski.

Šajā mačā "Crunch" nopelnīja arī lielo mazākumu, kurā mājiniekiem nācas spēlēt trijatā pret pieciem pretiniekiem.

"Tas patiešām ir intensīvi un fiziski diezgan grūti. Ir jābūt labā formā," uzsvēra Gudļevskis.

Tāpat latvieša sniegumu šajā mačā uzteica arī komandas kapteinis Maiks Angelidis.

"Gudļevskis bija labākais spēlētājs mazākumā. Viņš atvairīja labus metienus un pārējie spēlētāji bloķēja ripas. Lielajā mazākumā metieni nāk no visām pusēm un ir jāpaspēj veikli pārgrupēties, ko arī viņš izdarīja," atzīmēja Angelidis.

Gudļevskis šosezon AHL aizvadījis četras spēles, vidēji mačā ielaižot 2,26 ripas un atvairot 93,1% pretinieku komandas metienus.

Kā zināms, oktobrī Gudļevskis tika izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Tampabejas "Lightning", tā rindās aizvadot arī vienu maču, kurā viņa pārstāvētā komanda tikai pagarinājumā ar 0:1 piekāpās Čikāgas "Blackwahks" vienībai.

AHL kopvērtējumā "Crunch" ar 15 punktiem 12 mačos ir trešie Ziemeļu divīzijas kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!