Foto: syracusecrunch.com

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis sestdien atvairīja 29 no 32 metieniem Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā, taču viņa pārstāvētā Sirakjūsas "Crunch" komanda savā laukumā nespēja noturēt divu vārtu pārsvaru un ar 2:4 (1:0, 1:0, 0:4) zaudēja Jūtikas "Comets" vienībai.

Pirmajās divās trešdaļās mājinieki guva pa vieniem vārtiem, izvirzoties vadībā ar 2:0. Šāds rezultāts bija arī pēc desmit nospēlētām minūtēm noslēdzošajā periodā. Taču pēdējās sešās pamatlaika minūtēs "Comets" guva četrus bezatbildes vārtus, tādējādi ne tikai panākot neizšķirtu, bet arī izvirzoties vadībā un svinot uzvaru visā mačā.

Latvietis šajā mačā atvairīja 29 no 32 pretinieku metieniem, taču viena ripa tika ielaista, kad Gudļevskis tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju.

Gudļevskis šosezon piedalījies desmit AHL spēlēs, kurās guvis sešas uzvaras. Katrā no mačiem viņš vidēji ielaidis 2,01 ripu un atvairījis 93,5% pretinieku metienu.

Zīmīgi, ka "Comets" komandai sestdien nepalīdzēja uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Vankūveras "Canucks" izsauktais uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

Tikmēr uzvaru izcīnīja Latvijas uzbrucēja Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Sanhosē "Barracuda" komanda, kas savā laukumā ar 7:6 (4:1, 1:3, 1:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja Beikersfīlas "Condors" hokejistus.

Jevpalovs šajā mačā izcēlās ar vienu metienu pa pretinieku vārtiem, dueli noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Latvijas uzbrucējs šosezon piedalījies 20 mačos, kā laikā guvis divus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles.

AHL kopvērtējumā "Crunch" ar 23 punktiem 20 mačos ir ceturtie Ziemeļu divīzijas kopvērtējumā, bet tikpat punktu 22 cīņās iekrājusi piektajā pozīcijā esošā "Comets" komanda. Tikmēr "Barracuda" vienība ar 21 punktu 20 mačos ir piektajā pozīcijā Klusā okeāna divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!