Latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar trim spēka paņēmieniem, taču nespēja glābt savu pārstāvēto komandu Vankūveras "Canucks" no zaudējuma otrajā spēlē pēc kārtas.

"Canucks" savā laukumā ar 0:4 (0:2, 0:1, 0:1) pārliecinoši piekāpās Bostonas "Bruins" hokejistiem.

Jau pirmajās septiņās spēles minūtēs "Bruins" izvirzījās vadībā ar 2:0, vārtus gūstot Bredam Maršānam un Torijam Krugam. Turpinājumā mājinieki nespēja atspēlēties, bet "Bruins" vēl katrā periodā guva pa vieniem vārtiem, izceļoties Lendonam Feraro un Taileram Rendelam.

Ķēniņš savā otrajā NHL mačā šosezon laukumā pavadīja tieši 12 minūtes, kā laikā vienreiz meta pa pretinieku vārtiem, izpildīja trīs spēka paņēmienus un vienreiz bloķēja pretinieku mesto ripu, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Kā zināms, Ķēniņš hokeja augstākajā līgā atgriezās ceturtdien mačā pret Dalasas "Stars", kurā izcēlās ar negatīvu lietderības koeficientu, neglābjot "Canucks" no zaudējuma ar 2:4. Zīmīgi, ka šajā duelī Ķēniņš veica sešus spēka paņēmienus.

Pirms sezonas Ķēniņš pirmajā pārbaudes spēlē pat devās vienā maiņā ar slavenajiem zviedru dvīņubrāļiem Danielu un Henriku Sedīniem, tomēr rādīja nepārliecinošu sniegumu un tika atskaitīts uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Jūtikas "Comets".

Iepriekšējā sezonā latvietis debitēja pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, kopumā "Canucks" rindās aizvadot 35 spēles, kuru laikā guva piecus vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

"Comets" sastāvā Ķēniņš jau pēc dažiem šīs sezonas mačiem guva traumu un izlaida aptuveni mēnesi. Novembra beigās latvietis atgriezās laukumā un jau pirmajā mačā tika pie sava pirmā rezultativitātes punkta šosezon, bet trešdien tika uzsaukts uz "Canucks" sastāvu.

Ķēniņš šosezon "Comets" sastāvā piedalījies septiņās spēlēs, kā laikā veicis vienu rezultatīvu piespēli un nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Canucks" 28 spēlēs tikusi pie 26 punktiem, kas tai dod ceturto vietu Klusā okeāna divīzijā, kā arī desmito pozīciju Rietumu konferencē.

Tikmēr citā mačā Austrumu konferences līdere Monreālas "Canadiens" izbraukumā ar 2:3 (1:1, 1:1, 0:1) piekāpās Karolīnas "Hurricanes" komandai, tādējādi piedzīvojot trešo zaudējumu pēdējos četros mačos. Divus vārtus "Hurricanes" labā guva Džefs Skiners.

Savukārt veiksmīgi spēlējošā Vašingtonas "Capitals" sestdien pārtrauca savu sešu uzvaru sēriju, izbraukumā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpjoties Vinipegas "Jets" vienībai. Veiksmīgu sniegumu demonstrēja mājinieku kluba vārtsargs Konors Helebaks, kurš atvairīja 37 no 38 pretinieku metieniem, tiekot atzīts par mača spožāko zvaigzni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!