Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons pēc deviņu spēļu pārtraukuma atkal tika pie rezultativitātes punkta Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā, ar piespēli partnerim palīdzot Bufalo "Sabres" komandai tikt pie uzvaras.

"Sabres" mājās ar 3:1 (2:1, 1:0, 0:0) pārspēja Otavas "Senators" komandu.

Girgensons spēles sākumā asistēja Semam Reinhārtam, kad tas skaitliskajā vairākumā atklāja cīņas rezultātu. Viena spēlētāja pārsvaru laukuma saimniekiem nodrošināja tieši Girgensons, pret kuru noteikumus pārkāpa pieredzējušais aizsargs Dions Fanefs.

Latvijas hokejists šajā mača nospēlēja 15 minūtes un 51 sekundi, tostarp minūti un 11 sekundes vairākumā. Girgensons reizi meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības rādītāju.

Iepriekšējo reizi Girgensons ar rezultativitāti izcēlās 26.februārī, kad arī nopelnīja punktu par piespēli, savukārt pēdējo reizi vārtus viņš guvis 25.janvārī, līdz ar to bez precīza metiena paliekot jau 20 mačos pēc kārtas.

"Sabres" spēles trešajā minūtē panākot vadību 1:0, pēc trīs ar pusi minūtēm ļāva "Senators" panākt izlīdzinājumu, jo vārtus guva Alekss Šiasons. Tomēr cīņas desmitajā minūtē Nikolā Delorjā atkal vadībā izvirzīja "Sabres", bet otrā perioda vidū Zaks Bogosjans pārsvaru dubultoja.

Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts Reinhārts, kurš šosezon ir guvis 20 vārtus, kas ir otrs labākais rādītājs komandā pēc Džeka Aikela, kam ir par diviem precīziem metieniem vairāk.

Girgensons šosezon 61 spēlē guvis piecus vārtus un veicis desmit rezultatīvas piespēles, nopelnot negatīvu lietderības rādītāju -2. Pērn, kad "Sabres" komandu trenēja Teds Nolans, latviešu uzbrucējs 61 spēlē guva 15 vārtus un tikpat reižu asistēja, savukārt savā NHL debijas sezonā Girgensons 70 mačos izcēlās ar astoņiem precīziem raidījumiem un 14 piespēlēm.

"Sabres" joprojām spēlē ļoti nestabili, jo martā deviņos aizvadītos mačos ir izcīnītas četras uzvaras. Turnīra tabulā Bufalo komanda ar 72 spēlēs izcīnītiem 68 punktiem ieņem septīto vietu Atlantijas okeāna divīzijā, bet Austrumu konferencē atrodas 14.pozīcijā. Savukārt "Senators" 72 spēlēs ir tikuši pie 74 punktiem, kas viņus Austrumu konferencē ierindo divas pozīcijas augstāk par "Sabres".

Visas līgas līdere ar 107 punktiem ir Vašingtonas "Capitals", kas pagaidām kā vienīgā ir nodrošinājusi tiesības spēlēt Stenlija kausa izcīņā.

Nākamās divas spēles "Sabres" aizvadīs viesos - sestdien pret Toronto "Maple Leafs" un otrdien pret Karolīnas "Hurricanes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!