Foto: F64

Latvijas hokeja izlases un Maskavas "Dinamo" uzbrucējs Mārtiņš Karsums ir pārliecināts, ka visi komandas biedri gaidāmo olimpiskās kvalifikācijas turnīru aizvadīs ar maksimālu atdevi, jo spēlēt olimpiskajās spēlēs ir katra hokejista sapnis.

"Protams, ka gribam uz olimpiādi! Tas hokejistam ir viens no sapņiem - tikt uz olimpiskajām spēlēm. Domāju, visi turnīrā atdos sevi par 100% un sitīsimies par pirmo vietu, tur nav šaubu!" portālam "Delfi" teica Mārtiņš.

Uzbrucējs Latvijas izlasei Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kalendāra dēļ pievienojās tikai 31. augustā, bet pārbaudes spēli ar Dāniju esot noskatījies. Kā ziņojām, pēc šīs spēles izlases galvenais treneris Haralds Vasiļjevs bargi kritizēja spēlētājus, bet Karsums stāsta, ka noskaņojums neesot nomākts un ir veikta sagatavošanās izšķirošajām spēlēm.

"Viss kārtībā, viss pozitīvi, lai arī spēle vakar nebija no tām labākajām, es pa televizoru skatījos - atbraucu tikai otrdien, jo Maskavas "Dinamo" bija vēlā spēle pirms tam un gribēju izgulēties," stāsta Karsums. "Tur jau no rezultāta vien viss bija skaidrs… Šodien pēc treniņa mums bija video analīze, izrunājām, kādas bija kļūdas, kā vajag spēlēt, apskatījāmies arī Austrijas video, viņu taktiku. Esam gatavi!"

Līdzjutēju un arī pieredzējušu hokeja zinātāju vidū pārbaudes spēles laikā varēja dzirdēt, ka galvenā cerība ir uz Kasparu Daugaviņu un Mārtiņu Karsumu. "Ja?" pasmējās Karsums. "Viens vai divi spēlētāji neko neatrisinās un visu neizdarīs, tā ir komandas spēle. Bišķiņ jāpadomā taktika. Žēl, ka maz laika sagatavoties pirms šā turnīra, bet - kā ir, tā ir. Viens treniņš bija, ko varējām, to izdarījām."

Ar savu sezonas sākumu KHL Mārtiņš nav pārāk apmierināts - viņam trijās spēlēs viena rezultatīva piespēle un neitrāls lietderības koeficients, taču Maskavas "Dinamo" ir izvirzījušies Rietumu konferences kopvērtējuma vadībā, jo komanda sezonu iesākusi ar trim uzvarām.

"Personīgi man ne visai labs sākums, pat nezinu, ar ko to izskaidrot," saka Mārtiņš. "Iespējams, tāpēc, ka nebiju ilgi spēlējis. Meklēju savu spēli, pagrūti ieiet ritmā, bet sezona gara, cerams, ka viss būs labi. Prieks, ka mūsu komandai labi iet - trīs uzvaras trīs spēlēs; tādā pašā garā jāturpina."

Kā zināms, 1. septembrī "Arēnā Rīga" sākas 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, kurā par vienīgo ceļazīmi uz olimpiādi cīnīsies Latvijas, Japānas, Austrijas un Vācijas izlases.

Turnīrs sāksies ar Vācijas un Japānas spēli, kas notiks 15.30, bet vakara mačā pl. 19.30 Latvijas izlase tiksies ar Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!