Foto: LETA
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Haralds Vasiļjevs pēc otrās uzvaras 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā uzteica pretinieku neatlaidību un savas komandas parādīto raksturu, izcīnot svarīgus punktus.

Kā ziņojām, Latvijas hokeja izlase ar 3:1 uzvarēja Japānas izlasi.

"Spēle izvērtās grūta, komandai vajadzēja parādīt raksturu, lai uzvarētu," pēcspēles preses konferencē atzina Vasiļjevs. " Pretinieks bija ļoti motivēts, mēs gan ne mazāk. Cīņa bija kā boksā - punkts punktā."

"Ko mums dotu viegla uzvara? Neko! Šī spēle parādīja mūsu vājās vietas un no kā ir jātiek vaļā, jo Vācijas komanda ir ļoti meistarīga," treneris iezīmēja jau trešās spēles plānu. "Vācija ir mobila un agresīva komanda, savā zonā spēlē līdz galam, iet ķermenī. Viņi jau no vasaras vidus gatavojās šim turnīram. Mēs centīsimies izmantot savas labās īpašības. Šodien parādījām, ka arī mēs gribam spēlēt agresīvi, vietām izdevās."

Japānas izlases galvenais treneris Gregs Tomsons atzina, ka viņa vadītajai komandai šī bija smaga, bet ļoti vērtīga spēle. "Apsveicu Latvijas komandu ar uzvaru, šīs divas jūsu spēles parādīja, ka esat uz pareizā ceļa," teica treneris. "Esmu lepns par saviem puišiem, jo mēs mācāmies no šādiem turnīriem. Mums vēl nav tāda kalibra spēlētāju, lai cīnītos."

Japānas izlasei šis bija otrais zaudējums turnīrā, pirmajā mačā viņi piekāpās Vācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!