Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš sestdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Šveices augstākās līgas (NLA) čempionāta spēlē, palīdzot Cīrihes "ZSC Lions" komandai ar rezultātu 4:2 (0:1, 3:0, 1:1) savā laukumā apspēlēt "Davos" hokejistus.

Ķēniņš spēles 26.minūtē palīdzēja Piusam Zuteram izvirzīt Cīrihes spēlētājus vadībā ar rezultātu 2:1. Kopā latviešu uzbrucējs spēlēja 11 minūtes un 16 sekundes, veicot vienu metienu, bloķējot vienu pretinieku raidījumu un tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Šī Ķēniņam bija otrā spēle pēc vairāku dueļu izlaišanas. Viņš šosezon Šveices čempionātā astoņās spēlēs ir izdarījis trīs rezultatīvas piespēles.

Laukumā sestdien devās arī vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš atvairīja 31 no 34 pretinieku raidījumiem, tomēr "Lugano" komanda izbraukumā ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā zaudēja "Ambri-Piotta" vienībai.

Uzvaras vārtus pagarinājuma ceturtajā minūtē iemeta pazīstamais šveicietis Tibo Monē.

Tikmēr vēl vienā spēlē vārtsargs Ivars Punnenovs palika rezervē, bet Langnau "Tigers" komanda ar rezultātu 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) apspēlēja "Fribourg-Gotteron" hokejistus.

"Tigers" komandas vārtos Damjano Čjačio atvairīja visus 26 pretinieku metienus. Līgas pastarīte tika vien pie trešās uzvaras sezonā, bet jau otrās pēc kārtas.

Turnīra tabulā vadībā atrodas "Zug" un "ZSC Lions" komandas, kuras attiecīgi 12 un 13 mačos tikušas pie 25 punktiem. Tikmēr "Lugano" ar 16 punktiem ir astotajā pozīcijā, bet "Tigers" ar desmit punktiem izkļuvusi no pēdējās pozīcijas un pacēlusies uz 11.vietu 12 komandu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!