Foto: LETA
Pērnās sezonas čempiones "Liepājas" hokejisti Latvijas hokeja virslīgas mačā sestdien negaidīti ar rezultātu 5:7 (1:2, 1:2, 3:3) savā laukumā piekāpās Rīgas "Prizma" komandai.

Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā iemeta Valters Apfelbaums un Jurijs Kļujevskis.

Mača pirmajās desmit minūtēs viesi guva divus vārtus, bet līdz spēles vidum liepājnieki paspēja panākt izlīdzinājumu. Tam sekoja trīs bezatbildes vārti "Prizmas" izpildījumā, taču nepilnu desmit minūšu laikā mājinieki atspēlējās un panāca neizšķirtu 5:5. Tiesa, mājinieku ofensīva bija īsa, jo pēc pusminūtes Viktors Lobačovs panāca 6:5 Rīgas vienības labā, bet divas minūtes pirms pamatlaika beigām Apfelbaums iemeta septīto ripu "Liepājas" vārtos.

Trešdien abas komandas tiksies atkārtoti, bet nākamajā nedēļas nogalē Latvijas klubu hokejistu izlase piedalīsies Baltijas izaicinājuma turnīrā, kur spēkosies ar Lietuvas un Igaunijas valstsvienībām.

Vislielākā pārstāvniecība turnīrā būs no "Liepājas", kuru pārstāvēs astoņi hokejisti. Tikmēr seši spēlētāji būs no "Mogo", pieci - no Ogres "Kurbada", divi - no "Zemgales"/LLU, bet viens - no Rīgas "Prizmas".

Virslīgas kopvērtējumā līdere tagad ir "Kurbads", kas 11 spēlēs ieguvusi 26 punktus. Punktu tai zaudē "Zemgale"/LLU, kas nospēlējusi 12 mačus, kamēr trešā ar 24 punktiem ir "Mogo".

Ceturtā ar 18 punktiem desmit spēlēs ir čempione "Liepāja", bet "Prizma" ar 15 punktiem 13 mačos ir piektā. Deviņus punktus iekrājusi "Rīga", kamēr "Pārdaugava" 11 cīņu laikā pie punktiem nav tikusi.

Šosezon dalībai turnīrā pieteikušās septiņas komandas, kas aizvadīs piecu apļu turnīru, sešām labākajām sasniedzot "play-off" cīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!