Foto: AP/Scanpix

Edmontonas "Oilers" komanda, kas šo Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonu iesāka diezgan veiksmīgi, ceturtdien piedzīvojusi jau piekto zaudējumu pēc kārtas.

"Oilers" vienība ceturtdien izbraukumā ar 2:4 (0:2, 2:1, 0:1) piekāpās Losandželosas "Kings" hokejistiem.

Pirmajā trešdaļā "Kings" izvirzījās vadībā ar 2:0, tomēr pēc Dernela Nursa un Oskara Klefboma precīzajiem metieniem "Oilers" vienībai otrajā periodā izdevās panākt izlīdzinājumu. Tiesa, turpinājums Edmontonas kluba hokejistiem vairs nebija tik veiksmīgs, jo mājinieki guva divus bezatbildes vārtus, bet uzvaru nesošo ripu otrajā trešdaļā iemeta Džefs Kārters, kurš turklāt to paveica mazākumā.

"Oilers" iepriekšējo uzvaru guva 7.novembrī, bet turpinājumā piedzīvoti pieci zaudējumi pēc kārtas, kas turklāt ciesti pamatlaikā. Līdz ar to vienība jau ilgstoši nav tikusi pie punktiem, kas tai no vadošajām pozīcijām Rietumu konferencē licis nokrist uz sesto vietu.

Tikmēr pie graujošas uzvaras tikusi Toronto "Maple Leafs", kas savā laukumā ar 6:1 (3:1, 2:0, 1:0) pārspēja Floridas "Panthers". Uzvarētāju sastāvā ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Konors Brauns.

Savukārt savu ceturto "sauso" maču šajā sezonā aizvadījis Devans Dubniks, kura pārstāvētā Minesotas "Wild" savā laukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pieveica Bostonas "Bruins".

Dubniks šajā mačā atvairīja visus 25 pretinieku metienus, bet uzvaras vārtos tikai 44,5 sekundes līdz pamatlaika beigām iemeta soms Mikaels Granlunds.

Visas līgas un Austrumu konferences līdere ar 28 punktiem 17 spēlēs ir Monreālas "Canadiens", kamēr latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" ar 14 punktiem starp 16 šīs konferences komandām ir priekšpēdējā pozīcijā.

Tikmēr Rietumu konferencē ar 24 punktiem galvgalī atrodas Čikāgas "Blackhawks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!