Foto: AP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē latvietis Zemgus Girgensons otrdien izcēlās ar vārtu guvumu un palīdzēja Bufalo "Sabres" komandai ar rezultātu 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) izbraukumā pārspēt Ņujorkas "Rangers".
Spēles 13. minūtē Girgensons guva pirmos vārtus šajā spēlē, kad viņš pēc Braiena Džionatas metiena tika pie "Rangers" vārtsarga Henrika Lundkvista atvairītās ripas un raidīja to vārtos. Šīs sezonas 37 spēlēs Latvijas uzbrucējam tagad ir četri gūti vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

Girgensons pret "Rangers" nospēlēja 15:31 minūti, kuru laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem un uzvarēja 58 procentos iemetienu.

"Sabres" labā vārtus guva arī Evanders Keins, Džastins Beilijs un Džeks Eikels, bet "Rangers" labā vienīgo reizi precīzs bija Niks Holdens.

Šī uzvara gan neļāva "Sabres" izkļūt no pēdējās vietas Autrumu konferencē. Bufalo komanda ar 36 punktiem 37 spēlēs joprojām ierindojas 16. pozīcijā.

Citā mačā starp rezervistiem bija vārtsargs Kristers Gudļevskis, bet Tampabejas "Lightning" ar 4:6 (0:1, 1:3, 3:2) piekāpās Vinipegas "Jets". Tampas komandas vārtsargs Andrejs Vasiļevskis atvairīja 28 no 33 metieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!