Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā četru zaudējumu sēriju ceturtdien pārtrauca Zemgus Girgensona pārstāvētā vienība Bufalo "Sabres", kas ar 6:3 (1:1, 2:1, 3:1) pieveica vienu no Rietumu konferences pastarītēm Arizonas "Coyotes".

Girgensons laukumā bija 13 minūtes un 39 sekundes, kuru laikā nopelnīja četras soda minūtes un reizi meta pa pretinieku vārtiem. Latviešu centra uzbrucējs uzvarēja astoņos no 14 iemetieniem, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Vēl pēdējās trešdaļas 14. minūtē rezultāts bija neizšķirts 3:3, bet tad nepilnās četrās minūtēs "Sabres" guva divus vārtus, panākot izšķirošo pārsvaru. Uzvarētājiem ar diviem "goliem" izcēlās Markuss Folinjko, bet pa reizei precīzi bija Raians O'Reilijs, Džeks Eihels un Sems Reinharts. "Koijotiem" vārtus guva Tēmu Pulkinens, Tobiass Rīders un Alekss Goligoskis.

Lai gan "Sabres" pirms šīs uzvaras piedzīvoja četras neveiksmes pēc kārtas, Girgensona pārstāvētā vienība turpina cīņu par iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā. NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Sabers" ar 65 punktiem 64 spēlēs ieņem 13. vietu, bet no kārotās astotās vietas to šķir vien pieci punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!