Foto: LETA

Latvijas hokeja izlasei 2026. gada Milānas un Kortīnas d'Ampeco olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā tomēr būs citas pretinieces, apstiprinājusi Starptautiskās Ledus hokeja federācija (IIHF).

Iepriekš bija paredzēts, ka Latvijas hokejisti par olimpisko ceļazīmi cīnīsies ar Francijas, Austrijas un Japānas izlasēm, tomēr korekcijas ieviesa IIHF lēmums diskvalificēt Baltkrieviju no 2024./2025. gada sezonas.

Baltkrievijai pirms pirmdienas lēmuma bija paredzēta vieta kvalifikācijas turnīra D grupā, bet pēc tās diskvalifikācijas mainījās situācija IIHF rangā.

Pēc izmaiņām kļuva zināms, ka Latvija izlase savā kvalifikācijas grupā spēkosies ar Franciju, Slovēniju un Ukrainu.

Grupu sadalījums kļuvis zināms arī pēc Ukrainas uzvaras trešajā olimpiskajā kvalifikācijas turnīra kārtā, kura norisinājās Polijas pilsētā Sosnovecā.

Latvijas izlase olimpisko kvalifikācijas turnīru aizvadīs savā laukumā "Arēna Rīga", un cīņa par vietu olimpiskajās spēlēs notiks no 29. augusta līdz 1. septembrim.

Ceļazīmi uz 2026. gada Ziemas olimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā d'Ampeco izcīnīs spēcīgākā apakšgrupas komanda fināla kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!