Foto: LETA

Parīzes olimpisko spēļu basketbola kvalifikācijas turnīra Latvijā uzvarētāji kopā ar Serbiju un Austrāliju ir iekļauti olimpiskā turnīra izlozes otrajā grozā, ziņo Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

Pirmajā grozā ir iekļauta ASV, Vācija un kvalifikācijas turnīra Spānijā uzvarētāja, otrajā grozā ir Serbija, Austrālija un kvalifikācijas turnīra Latvijā uzvarētāja, trešajā grozā - Kanāda, Francija un kvalifikācijas turnīra Puertoriko uzvarētāja, bet ceturtajā grozā - Japāna, Dienvidsudāna un kvalifikācijas turnīra Grieķijā uzvarētāja.

Jau zināms, ka ASV basketbolisti kā olimpiskie čempioni no pirmā groza spēlēs C grupā, bet rīkotājvalstis Francija no trešā groza tiks ielozēta A vai B grupā.

Komandas grozos ir sadalītas, pamatojoties uz FIBA pasaules rangu.

Katrā no trim apakšgrupām Parīzē spēlēs ne mazāk kā divas un ne vairāk kā trīs Eiropas komandas. Āfrikai, Amerikai, Āzijai un Okeānijai katrā grupā drīkstēs būt ne vairāk kā viena katra kontinenta komanda.

Parīzes vīriešu un sieviešu olimpisko basketbola turnīru izloze notiks 19.martā Mīsā.

Latvijas basketbola izlase kvalifikācijā Rīgā A grupā tiksies ar Gruziju un Filipīnām, bet B grupā spēlēs Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!