Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns otrdien guva 13 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Šarlotas "Hornets" ar rezultātu 104:130 (18:36, 29:33, 36:28, 21:33) zaudēja Dalasas "Mavericks" vienībai. Savukārt Bostonas "Celtics" bez Kristapa Porziņģa ar rezultātu 91:104 (21:37, 22:26, 24:15, 24:26) zaudēja Milvoki "Bucks", šajā mačā neizpildot nevienu soda metienu.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 23:29 minūtes, kuru laikā realizēja trīs tālmetienus (3/7) un divus divpunktu metienus (2/4). Viņš izcīnīja arī četras atlēkušās bumbas un nopelnīja divas piezīmes.

"Hornets" rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Mailzs Bridžess, bet 21 punktu pievienoja Brendons Millers. "Mavericks" komandā 39 punktus, 12 atlēkušās bumbas un 10 rezultatīvas piespēles iekrāja Luka Dončičs, Daniels Gefords pievienoja 26 punktus, bet Kairijs Ērvings sameta 18 punktus un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles.

Dončičs šajā mačā laboja "Mavericks" rekordu, un viņam tagad vienas sezonas laikā izdevies gūt visvairāk punktu. Šobrīd viņš sametis 2341 punktus, ko nav sasniedzis neviens cits Dalasas kluba basketbolists.

"Hornets" basketbolisti ļoti ātri nonāca pamatīgos iedzinējos, un atgriezties cīņā par uzvaru tā arī neizdevās. Bertāns savus pirmos punktus guva ar "danku" otrajā ceturtdaļā, bet brīdi vēlāk viņš realizēja tālmetienus un palielināja savu gūt punktu skaitu līdz desmit. Ceturtajā ceturtdaļā latvietis ar tālmetienu panāca rezultātu 94:105, bet Šarlotas komandai deficītu vēl vairāk sadeldēt neizdevās.

Bostonas "Celtics" mačā Porziņģis nepiedalījās, jo viņam tika dota atpūta. Atgādinām, ka latvieti atzina par aizvadītās nedēļas labāko Austrumu konferences labāko spēlētāju.

Tomēr "Celtics" zaudējums "Bucks" basketbolistiem ieies NBA vēsturē ar to, ka bostonieši šajā mačā neizdarīja nevienu soda metienu. Līdz šim nekas tāds NBA nebija noticis. Arī "Bucks" komanda soda metienus izpildīja ļoti reti – tikai divas reizes, realizējot vienu.

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Džeisons Teitums, bet 14 punktus pievienoja Džeilens Brauns. "Bucks" komandā 20 punktus guva Patriks Beverlijs, kuram arī desmit atlēkušās bumbas, bet kopumā seši spēlētāji guva vairāk nekā desmit punktus.

Milvoki komandas zvaigzne Jannis Adetokunbo izcēlās ar 15 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Trešās ceturtdaļas dēļ kājas savainojuma dēļ viņš pameta laukumu. Galvenais treneris Doks Riverss neslēpa, ka šī trauma viņu satrauc.

"Celtics" ar 62 uzvarām 79 spēlēs ir pārliecinoša līdervienība gan Austrumu konferencē, gan visā līgā. Savukārt "Hornets" ar 19 uzvarām 79 spēlēs ieņem 13.vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!