Foto: BC Wolves

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars, kurš nebija spēlējis kopš oktobrī gūtā ceļgala savainojuma, sestdien Lietuvas Basketbola līgas (LKL) mačā atgriezās laukumā ar pieciem punktiem un palīdzēja Viļņas "Wolves" izcīnīt pārliecinošu uzvaru.

"Wolves" izbraukumā ar rezultātu 111:79 (30:13, 30:31, 24:22, 27:13) uzvarēja Arta Ates pārstāvēto Pasvāles "Pieno žvaigzdes".

Žagars jau pirmajā uzbrukumā pēc došanās laukumā atzīmējās ar precīzu tālmetienu. Kopā viņš laukumā bija 11 minūtes un 25 sekundes un realizēja vienu no sešiem tālmetieniem un divus no diviem soda metieniem, kā arī tika pie viena rezultatīvas piespēles, viena kļūdas, divām izprovocētām piezīmēm, noslēdzot maču ar +/- rādītāju +2 un efektivitātes koeficientu divi.

Mājinieku rindās Ate spēlēja 13 minūtes un 56 sekundes un raidīja grozā vienu no diviem tālmetieniem, tika pie rezultatīvas piespēles, vienas kļūdas, nopelnīja četras piezīmes, izprovocēja vienu pretinieku sodu un iekrāja +/- rādītāju – 18 un efektivitātes koeficientu -3.

Viļņas komandā rezultatīvākais ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Džefrijs Teilors, kamēr Pasvāles vienībā ar 22 punktiem izcēlās Džordans Vatsons un Kadīms Džeks.

Žagars oktobrī Lietuvas čempionāta mačā pārrāva kreisās kājas ceļgala iekšējās sānu saites. Žagaram operācija tika veikta Stambulā un atlabšanas procesu viņš sāka "Fenerbahce" klubā, kas septembrī ar latvieti noslēdza trīs gadu līgumu, bet vēlāk izīrēja Viļņas "Wolves" komandai.

"Wolves" ar 19 uzvarām 27 mačos LKL turnīra tabulā ierindojas trešajā pozīcijā, bet "Pieno žvaigzdes" ar bilanci 4-23 ir pirmspēdējā 12 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!