Foto: FIBA

Latvijas basketbolista Artūra Žagara atgriešanās laukumā tuvojas, tāpēc viņam šobrīd laiks velkas daudz lēnāk, jo viņš nevar sagaidīt to brīdi. Pašam viņam jau šķiet, ka viņš ir pilnībā gatavs atkal atsākt spēlēt profesionālu basketbolu, viņš pastāstīja intervijā raidījumam “Sporta Studija”.

Kā zināms, sezonas ievadā Žagars, kuru Lietuvas klubs Viļņas "Wolves" komanda īrē no Turcijas basketbola flagmaņa Stambulas "Fenerbahce", Lietuvas basketbola līgas (LKL) mačā pārrāva kreisās kājas ceļgala iekšējās sānu saites, un šī savainojuma dēļ viņš laukumā vairs nav devies. Aprīļa otrajā pusē varētu būt gaidāma viņa atgriešanās.

“Pašam šķiet, ka esmu jau uz 100 %, brīžiem jau aizmirstu, ka man ir tā trauma,” viņš stāstīja intervijā “Sporta Studijai”. “Man palīdzēja tas, ka pazīstu daudzus, kuri gājuši paši tam cauri – Rihards Lomažs un Dāvis Bertāns. Viņš man pēc traumas gūšanas uzrakstīja, kāda varētu būt tā sajūta, ka tas būs ilgs ceļš un ka sajūta varētu būt tāda, kā iet pa tuksnesi, jo nevar redzēt beigas. Man pagājušajā nedēļā piezagās tā sajūta, ka es piecus mēnešus maucu, bet vispār nejūtu progresu, jo nevaru uzspēlēt. Šis ilgākais laiks, kurā neesmu laukumā. Tagad atgriešanās tuvojas, tāpēc laiks iet vēl lēnāk”

Žagars slavēja “Wolves” fizioterapeiti, jo viņa strādā ļoti augstā līmenī, īpaši izceļot komunikāciju. Sezonas laikā viņš pie savas rehabilitācijas strādājis gan Stambulā, gan Viļņā.

“Dīvaina sajūta, ka es sezonas laikā esmu pie divām komandām, bet īsti neesmu ne pie vienas. Sākumā rehabilitācija bija Turcijā, tagad esmu atpakaļ Viļņā, bet te mani ļoti silti sagaidīja. Ar aģentiem un “Fenerbahce” nospriedām, ja es atgriezīšos laukumā, tad labāk spēlēt un pabeigt sezonu šeit, lai varētu sagatavoties vasarai un nākamajai sezonai,” norādīja Žagars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!