“Mēs nebraucām uz šo turnīru zaudēt,” pēc atgriešanās no 2005.gada Eiropas čempionāta finālturnīra pirmdien preses konferencē paziņoja Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Kārlis Muižnieks.
"Tagad esam parādā faniem un visiem izlases atbalstītājiem, bet uzvaras vēl būs.”

"Diemžēl, jāsecina, ka ar rezultātu es neesmu apmierināts," piebilda Muižnieks. "Tomēr, lielākoties, esmu apmierināts ar spēlētāju sniegumu, jo viņi centās visās spēlēs parādīt ko māk."

“Mērķis bija sagatavot tādu komandu, kurā katrs spēlētājs būs atbildīgs par rezultātu,” teica valstsvienības galvenais treneris "Diemžēl, šajā komandā pietrūka spēlētāju ar pieredzi - kā uzvarēt."

Kā vienu no galvenajiem zaudējumu iemesliem Muižnieks minēja komandas nespēju sabalansēt spēles stilus un veidot pozicionālus uzbrukumus, kā arī spēlētāju aizraušanos ar individuālām darbībām.

"Atbildību droši varu ņemt uz sevi," paziņoja izlases galvenais treneris. "Cerības attaisnotas netika."

Arī Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Ojārs Kehris izlases sniegumu vērtēja kā sliktu. "Bilance visiem ir zināma - trīs spēlēs trīs zaudējumi. Divās spēlēs parādījām, ka mākam labi spēlēt," teica Kehris. "Taču jāmācās uzvarēt."

2005.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas norisinās Serbijā un Melnkalnē, Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumus visās trijās D apakšgrupas spēlēs un nākamajā kārtā neiekļuva. Piektdien pirmajā mačā Latvijas basketbolisti ar 65:74 (18:23, 23:15, 8:18, 16:18) zaudēja Izraēlai, sestdien otrajā mačā dramatiskā cīņā ar 109:114 (16:30, 30:19, 20:25, 32:24, 11:16) papildlaikā zaudēja Spānijas izlasei, bet svētdien ar 67:82 (19:31, 12:16, 19:20, 17:15 ) atzina arī mājinieku Serbijas un Melnkalnes valstsvienības pārākumu.

Cīņu par 2005.gada Eiropas čempionāta medaļām turpinās Spānijas, Serbijas un Melnkalnes, Izraēlas, Krievijas, Itālijas, Vācijas, Lietuvas, Turcijas, Horvātijas, Slovēnijas, Francijas un Grieķijas izlases.

Latvijas izlases sastāvs: Roberts Štelmahers, Kristaps Valters, Jānis Blūms, Armands Šķēle, Sandis Valters, Kristaps Janičenoks, Ivars Timermanis, Uvis Helmanis, Raitis Grafs, Mārtiņš Skirmants, Kaspars Cipruss, Aigars Vītols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!