Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Goldensteitas „Warriors”, kurā spēlē Latvijas centra spēlētājs Andris Biedriņš, amnestējusi aizsarga Čārlija Bella līgumu, vēsta CSN.

Atgādinām, ka NBA jaunajā kolektīvajā darba līgumā ir punkts, kurš paredz, ka katrs klubs sezonas laikā drīkst atteikties no viena spēlētāja pakalpojumiem, bet turpinās viņam maksāt algu, taču tā neuzrādīsies komandas algas grieztos.

Atsakoties no Bella līguma „Warriors” savos algu grieztos atbrīvoja četrus miljonus dolāru.

Tāpat „Warriors” komandas vadība anulējusi aizsargam Redžijam Viljamsam izteikto kvalifikācijas līgumu.

Aizvadītajā sezonā Bels "Warriors" komandas sastāvā piedalījās 19 spēlēs, kurās vidēji guva tikai 1,7 punktus, kamēr Viljams aizvadīja 80 spēles un bija daudz produktīvāks - vidēji 9,2 punkti, 2,7 atlēkušajās bumbas un 1,5 rezultatīvas piespēles.

Tādējādi Oklendas komanda sev atbrīvoja vietu algu grieztos, lai varētu vienoties ar centra spēlētāju Deandrē Džordanu, kuram jau piedāvāts četru gadu līgums par 40 miljoniem dolāru (20,6 miljoniem latu). Viņa līdzšinējā komanda Losandželosas „Clippers” trīs dienu laikā var piedāvāt tādu pašu līgumu un viņam būs jāpaliek šajā vienībā, jo viņš ir ierobežoti brīvais aģents.

Aizvadītajā sezonā Džordans 80 spēlēs vidēji guva 7,1 punktu, izcīnīja 7,2 bumbas zem groziem un bloķēja 1,8 pretinieku metienus.

"Warriors" komandai neizdevās iegūt tās iepriekšējo mērķi Taisonu Čandleru, kurš pievienojās Ņujorkas "Knicks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!