Foto: DELFI

Latvijas basketbola klubs "Ventspils" otrdien izcīnīja uzvaru FIBA Izaicinājuma kausa spēlē, jo otrajā puslaikā padevās laba bumbas kustība, turnīra oficiālajā mājaslapā citēts komandas galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Atgādinām, ka "Ventspils" komanda ar rezultātu 82:80 (17:22, 18:19, 27:22, 20:17) izbraukumā sīvā cīņā pārspēja latvieša Agņa Čavara pārstāvēto Zviedrijas vienību Sēdertaljes "Kings", izcīnot trešo uzvaru trīs spēlēs.

"Spēles sākumā, kad "Kings" pret mums pielietoja zonas aizsardzību, izskatījāmies pēc skolniekiem. Neesmu apmierināts ar spēlētāju nestabilo sniegumu dažās situācijās, bet esam jauna komanda, kura joprojām mācās un kurai ir potenciāls," pēc spēles stāstīja Štelmahers. "Manuprāt tas, kas izšķīra spēli, bija mūsu sniegums otrajā puslaikā, kad mēs sākām daudz labāku, ātrāku un gudrāku bumbas kustību."

Latvijas komandas spēlētājs Folerins Kembels, kurš aizvadītajā mačā guva 19 punktus, atzina, ka smaga cīņa bijusi visu spēli.

"Mums bija slikts spēles sākums, bet mēs spējām atspēlēties. Mums paveicās ar pāris svarīgiem metieniem, bet jāatzīst, ka "Kings" spēlēja labi un lika mums cīnīties visas 40 minūtes," teica Kembels.

Savukārt "Kings" komandas galvenais treneris Vedrans Bosničs bija apmierināts ar savas vienības sniegumu pirmajā puslaikā, bet atzina, ka otrajā spēles pusē "Ventspils" parādīja savu īsto potenciālu.

Atgādinām, ka turnīra pirmajā spēlē "Ventspils" savā laukumā ar rezultātu 72:68 uzvarēja latvieša Edgara Jeromanova pārstāvēto Norčēpingas "Dolphins", bet otrajā cīņā izbraukumā ar 89:74 pieveica Somijas komandu Tamperes "Pyrinto".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!