Foto: F64

Divreiz Eiropas kausa turnīrā uzvarētais Čehijas klubs Nimburkas CEZ Latvijas čempionvienībai basketbolā "VEF Rīga" ir neparocīgs pretinieks, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Ramūns Butauts.

Kā ziņots, "VEF Rīga" Eiropas kausa turnīra otrā posma jeb "Top16" sacensību ceturtās kārtas mačā trešdien ar rezultātu 81:59 (24:18, 20:13, 21:17, 16:11) savā laukumā uzvarēja CEZ. Četrās turnīra otrā posma cīņās Latvijas čempioni guvuši jau trīs uzvaras.

"Mēs nespēlējām slikti. Šis ir spēcīgs un mums neparocīgs pretinieks, pret kuru iepriekšējā mačā neizpildījām spēles plānu. Šoreiz jau centāmies spēlēt citādāk," pēc cīņas izteicās Butauts. "Kut mums nebija laba precizitāte, labi nospēlējam aizsardzībā un zem groziem cīnījāmies līdz galam. Tāpēc arī pārliecinoši uzvarējām."

"Jādomā par nākotni," par kluba izredzēm turnīrā izteicās treneris, atgādinot, ka pirmdien komandu gaida spēlē VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā, bet nākamais mačs Eiropas kausā pret Spānijas klubu "Valencia Basket" tam būs pats svarīgākais sacensībās.

Kā zināms, "VEF Rīga" papildinājusi sastāvu ar amerikāņu centra spēlētāju Džastinu Hemiltonu, uz kuru tiesības pagājušajā gadā ieguva Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienība Maiami "Heat", tomēr viņš vēl trešdien laukumā nedevās, jo joprojām nav saņemta brīvlaišanas vēstule no Horvātijas komandas Zagrebas "Cibona", kurā basketbolists iesāka sezonu.

Butauts atklāja, ka klubs ir vērsies Starptautiskajā Basketbola federācijā (FIBA), aicinot paātrināt "Cibona" darbības, bet pēc tam organizatoriem tiks lūgta atļauja pieteikt Hemiltonu dalībai Eiropas kausa turnīrā.

"Smagi un agresīvi cīnījāmies. CEZ ir laba komanda, pret kuru iepriekš bijām pieļāvuši daudz kļūdu. Šoreiz bijām tās izlabojuši, kā arī ātri atgriezāmies aizsardzībā, kas ļoti palīdzēja. Labi nospēlējam lielāko daļu mača," izteicās "VEF Rīga" amerikāņu leģionārs Viljams Denjelss. "Mūsu mērķis joprojām nav sasniegts - turpināsim smagi trenēties."

"Esam sarežģījuši savu ceļu uz ceturtdaļfinālu. "VEF Rīga" ļoti labi spēlēja aizsardzībā, bet mēs regulāri pieļāvām muļķīgas kļūdas. Tas arī visu izšķīra," piebilda CEZ basketbolists Vojcehs Hrubans.

Savukārt viesu komandas galvenais stratēģis Ronens Ginsburgs uzsvēra, ka abu komandu pirmajā savstarpējā cīņā bija jāuzvar viņa vadītajai vienībai, bet trešdienas mačā CEZ panākumu nebija pelnījuši.

"Rīdzinieki, manuprāt, ir viena no labākajām komandām šajā turnīrā šosezon. Rīgā nebiju bijis trīs vai četrus gadus, un uzreiz redzu ievērojamus uzlabojumus, ieskaitot skatītāju skaitu," izteicās treneris.

Vēl vienā J grupas spēlē otrdien Spānijas klubs Bilbao "Uxue" dramatiskā cīņā ar 61:60 izrāva uzvaru pār citu Spānijas vienību "Valencia Basket".

J grupā pēc četrām kārtām trīs panākumi ir "VEF Rīga" kontā, pa divām uzvarām ir "Valencia Basket" un "Uxue" komandām, bet vienu uzvaru guvuši CEZ basketbolisti.

Komandas savstarpēji aizvadīs divu apļu turnīru, bet pēc tam pirmo divu vietu ieguvējas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētājs tiks noskaidrots divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!