Foto: F64

Latvijas čempionvienības basketbolā "VEF Rīga" jaunais leģionārs Džastins Hemiltons ir ļoti apmierināts ar pirmajiem iespaidiem Rīgā un uzskata, ka viņš komandai var dot stabilitāti zem groza.

"VEF Rīga" par Hemiltona, uz kuru tiesības pagājušajā gadā ieguva Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienība Maiami "Heat", pievienošanos paziņoja pagājušajā nedēļā, tomēr pagaidām viņš joprojām nav saņēmis brīvlaišanas vēstuli no Horvātijas komandas Zagrebas "Cibona", kurā basketbolists iesāka sezonu.

Hemiltons Rīgā trenējas jau kopš pagājušās nedēļas ceturtdienas un slavēja visu šeit notiekošo.

"Man patīk pilsēta, komanda ir lieliska. Visi man ir ļoti pretimnākoši," teica Hemiltons, kurš nevarēja paskaidrot, kāpēc joprojām nav saņemta brīvlaišanas vēstule. "Attiecības ar "Cibona" komandu man ir labas. Strādājam ar aģentu un cenšamies visas neskaidrības atrisināt. Neesmu drošs, kāpēc joprojām nav izsniegta vēstule."

Kā ziņots, trešdien "VEF Rīga" Eiropas kausa turnīra otrā posma jeb "Top16" sacensību ceturtās kārtas mačā ar 81:59 savā laukumā uzvarēja Čehijas klubu Nimburkas CEZ.

"Mačā sekojām treneru plānam un nospēlējām labi," Hemiltons "VEF Rīga" jau sauca par savu komandu, kaut pats vēl laukumā nevarēja doties. "Es pats esmu augumā masīvs un komandai varēšu dot drošību zem groziem."

Kā savus šīs sezonas galvenos mērķus Hemiltons nosauca "uzvarēt, cik daudz spēļu vien iespējams".

Pagaidām nav zināms, vai Hemiltons varēs "VEF Rīga" komandai palīdzēt Eiropas kausa otrajam posmam, kuram spēlētāju pieteikšana noslēdzās 24 stundas pirms ceturtās kārtas mačiem.

Šobrīd "VEF Rīga" komanda ir vērsusies Starptautiskajā Basketbola federācijā (FIBA), kas pieprasījusi skaidrojumus no "Cibona". Kad Latvijas vienība iegūs brīvlaišanas vēstuli, tā plāno vērsties Eiropas Basketbola līgu apvienībā (ULEB), lai Hemiltonu ļautu Eiropas kausa turnīram pieteikt izņēmuma kārtā.

Kā ziņots, "VEF Rīga" komanda sekmīgi sākusi Eiropas kausa turnīra otro posmu, pirmajos četros mačos tiekot pie trim uzvarām. Tāpat Latvijas čempione turpina cīnīties VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā, kurā ar astoņām uzvarām 12 spēlēs pašlaik atrodas B grupas trešajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!