Foto: RIA Novosti/Scanpix
Vladimirs Romanovs piektdien atteicās no slavenā Lietuvas kluba Kauņas "Žalgiris" īpašnieka statusa, vēsta vietējie mediji.

Piektdien Romanovs un kluba padomes locekļi aizvadīja tikšanos ar Kauņas pašvaldību, lūdzot tai desmit miljonus litu (divus miljonus latu), ar kuriem nomaksāt parādus. Viņš norādīja, ka "Žalgiris" budžets šajā sezonā ir 36 miljoni litu (7,34 miljoni latu), un pašvaldībai lūgtā summa esot mazs skaitlis, salīdzinot ar to, cik laba reklāma klubs ir šai pilsētai.

Tomēr viņa lūgums tika noraidīts, jo pašvaldības pārstāvji uzsvēra, ka tas ir Romanova privātais klubs, un viņam par to jārūpējas. Tad Romanovs paziņoja, ka ir sācis gatavot dokumentus, un atteiksies no komandas īpašnieka statusa.

"Nododu komandu cilvēkiem, kuri būs gatavi atdot visus spēkus tā labā. Es vienmēr palīdzēšu "Žalgiris" komandai, tomēr tā īpašnieks vairs nebūšu," paziņoja Romanovs, demonstratīvi atstājot sanāksmes telpu.

Kluba akcijas Romanovs nodeva Lietuvas basketbola veterāniem – Vitoldam Masaļskim un Modestam Paulauskam. Romanovs cer, ka tādā gadījumā Kauņas pašvaldība labprātāk piešķirs finansējumu komandai.

Atgādinām, ka iepriekš Romanovs "Žalgiris" līdzjutējiem lūdza ziedot naudu komandas labā, lai vienība varētu veiksmīgi turpināt šo sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!