Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Jūtas "Jazz" spēlētājs Džefs Hornačeks kļuvis par Fīniksas "Suns" galveno treneri, otrdien apstiprinājusi kluba vadība.

Fīniksas kluba vadība Hornačeku, kurš savulaik spēlējis arī "Suns" vienībā, apstiprinājusi galvenā trenera amatā, cerot atgūt kluba labo slavu. Šī sezona "Suns" bijusi viena no neveiksmīgākajām pastāvēšanas vēsturē, 82 aizvadītajās spēlēs gūstot vien 27 uzvaras un neiekļūstot izslēgšanas spēļu turnīrā.

Jau pagājušajā nedēļā mediji vēstīja, ka Hornačeks varētu kļūt par nākamo Fīniksas komandas treneri, un šī ziņa otrdien guvusi apstiprinājumu.

Hornačeks daudziem atmiņā palicis kā "Jazz" spēlētājs, šajā klubā no 1994. līdz 2000.gadam aizvadot savas karjeras pēdējās sešas NBA sezonas. Par viņa karjeras augstāko punktu uzskatāma aizkļūšana līdz diviem NBA fināliem - 1997. un 1998.gadā - , taču abas reizes pārāka izrādījās Maikla Džordana pārstāvētā Čikāgas "Bulls" vienība.

Tomēr NBA viņš sāka spēlēt tieši "Suns" vienībā, kura talantīgo aizsargu izvēlējās 1986.gada draftā. Fīniksā Hornačeks nospēlējis sešas sezonas, bet no 1992. līdz 1994.gadam pārstāvēja arī Filadelfijas "76ers" komandu, uz kurieni līdz ar diviem citiem spēlētājiem tika aizmainīts pret vienu no līgas zvaigznēm Čarlzu Bārkliju.

No 2011. līdz 2013.gadam Hornačeks darbojās "Jazz" treneru kolektīvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!