Foto: AP/Scanpix

Uzbrucējs Ričards Džefersons izmantos līgumā paredzēto iespēju un arī nākamajā sezonā pārstāvēs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Goldensteitas "Warriors", saņemot 11 miljonus dolāru (6 miljonus latu), vēsta "cbssports.com".

Basketbolistam pēc šis sezonas bija tiesības izvēlēties – turpināt spēlēt komandā vai atteikties no līguma, kļūstot par neierobežoti brīvo aģentu. Tomēr viņš izvēlējās turpināt pārstāvēt "Warriors" krāsas.

Aizvadītajā sezonās Džefersons piedalījās 56 "Warriors" spēlēs, kurās viņš vidēji guva 3,1 punktu un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Savukārt septiņās izslēgšanas spēlē viņa kontā 1,9 punkti un viena atlēkušā bumba.

Pie ienesīgā līguma Džefesons tika 2010.gadā, kad vēl pārstāvēja Sanantonio "Spurs" komandu. Aizvadītās sezonas otrajā pusē viņš tika aizmainīts uz "Warriors", un šosezon viņa spēles laiks būtiski saruka.

Savā karjerā viņš pārstāvējis arī Ņūdžersijas "Nets" un Milvoki "Bucks" komandas, un savas karjeras laikā vidēji guvis 15 punktus, izcīnījis 4,7 atlēkušās bumbas un izdarījis 2,4 rezultatīvas piespēles.

Atgādinām, ka arī latvieša Andra Biedriņa līgums paredzēja, ka viņš var izmantot iespēju un kļūt par neierobežoti brīvo aģentu, tomēr arī Latvijas basketbolists vēlējās turpināt sadarbību ar klubu. Nākamajā sezonā Biedriņš algā saņems deviņus miljonus dolāru (4,9 miljonus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!