Foto: LETA
Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība pārbaudes turnīra Čehijā pirmajā mačā trešdien ar rezultātu 63:70 (17:10, 16:21, 15:16, 15:23) sīvā cīņā piekāpās pašreizējai Eiropas čempionvienībai Krievijai.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 12 gūtajiem punktiem bija Anda Eibele, bet pa deviņiem punktiem sameta Liene Jansone un Aija Brumermane.

Savukārt Krievijas izlasei ar 19 punktiem izcēlās Anna Petrakova, bet 17 punktus pievienoja Nadežda Grišajeva.

Spēli sekmīgāk iesāka Latvijas izlase un pēc pirmās ceturtdaļas atradās vadībā ar rezultātu 17:10. Otrās ceturtdaļas sākumā latvietes pat vēl panāca desmit punktu pārsvaru (22:12), ko vēlāk atjaunoja arī vairākas minūtes vēlāk (32:22), tomēr līdz puslaika beigām krievietes pamanījās īsā laikā pietuvoties līdz 31:33.

Visu trešo ceturtdaļu Latvijai izdevās saglabāt vadību, kaut cīņa rezultāta ziņā bija daudz sīvāka. Savukārt ceturtā ceturtdaļa sākās ar diviem Eibeles gūtajiem punktiem, kas Latvijai vēl ļāva panākt 50:47, tomēr turpinājumā krievietes guva astoņus punktus pēc kārtas un ieguva pārsvaru, ko no rokām neizlaida līdz pat cīņas beigām.

Turnīra turpinājumā Latvijas izlase ceturtdien spēkosies ar mājiniecēm čehietēm, bet piektdien tiksies ar Ķīnas izlasi.

Šīs ir pēdējās Latvijas izlases pārbaudes spēles pirms atbildīgā starta Eiropas meistarsacīkstēs.

Eiropas čempionāts no 15. līdz 30.jūnijam risināsies Francijā. Apakšgrupu turnīrā Latvija sacentīsies ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas izlasēm. 

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs piekto reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!