Foto: RIA Novosti/Scanpix

Par VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) čempioni piektdien ceturto reizi vēsturē kļuva Maskavas CSKA komanda.

Finālsērijas ceturtajā spēlē CSKA ar rezultātu 59:54 (12:18, 15:15, 23:14, 9:7) izbraukumā pieveica citu Krievijas komandu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", sērijā triumfējot ar rezultātu 3-1.

Pārliecinoši rezultatīvākais uzvarētājiem ar 24 gūtajiem punktiem bija Sonijs Vīmss, bet mājiniekiem ar 16 punktiem palīdzēja Deriks Brauns.

Šī bija piektā VTB Vienotās līgas sezona. Vienīgo reizi CSKA basketbolisti neuzvarēja 2011.gadā, kad par labāko kļuva Maskavas apgabala "Himki" komanda.

Kā ziņots, pusfināla sērijās CSKA tikai ar 3-2 pieveica "Himki" komandu, bet "Lokomotiv-Kubaņ" ar 3-1 pieveica Lietuvas vienību Kauņas "Žalgiris".
Tikmēr Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" sasniedza līgas ceturtdaļfinālu, kurā nespēja izrādīt cienīgu pretestību "Himki" vienībai.

VTB Vienotās līgas sacensības risinās kopš 2009.gada, bet šajā sezonā tajā piedalījās komandas no Krievijas, Ukrainas, Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Polijas, Baltkrievijas, Čehijas un Kazahstānas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!