Foto: DELFI

Lietuvas basketbola klubs "Žalgiris" atteicies no dalības nākamās sezonas VTB Vienotajā basketbola līgā, vēsta kluba mājas lapa.

Šādu lēmumu kluba vadība pieņēma pēc ieviestajām izmaiņām Lietuvas čempionāta un Eirolīgas norisē - saglabājot dalību arī VTB līgā, komandai būs problēmas ar optimāla kalendāra izveidošanu. Tai pašā laikā lietuvieši uzsver, ka šis lēmums ir pagaidu, un "Žalgiris" plāno atgriezties līgā.

Vietējie mediji gan norāda vēl kādu aspektu, kas licis lietuviešu klubam atteikties no dalības Vienotajā basketbola līgā - "Žalgiris" esot noslēguši sponsoru līgumu ar vienu no Ukrainas bankām "PrivatBank", kuras intereses pārklājas ar līgas atbalstītāju, VTB bankas interesēm, un tas ir kļuvis par iemeslu lietuviešu aiziešanai no līgas. Klubs šādu rīcības variantu noliedz, taču nenoraida informāciju, ka pārrunas ar ukraiņu banku ir bijušas.

"Šādas interpretācijas rada tikai sašutumu," intervijā portālam "delfi.lt" izteicies komandas vadītājs Pauļus Motejūns. "Jā, mēs veicam pārrunas, taču šie jautājumi nav saistīti. Nekādus ultimātus, kur mums būtu jāspēlē, neviens neizvrza, mums pašiem ir jāveido spēļu kalendārs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!