Foto: LETA

Nigērijas basketbola izlases centra spēlētājs Gani Lavals, kuram joprojām ir spēkā esošs līgums ar Latvijas čempionvienību "VEF Rīga", pēc savas iniciatīvas devies uz ASV, tāpēc komanda uzsākusi līguma laušanas procedūru, pastāstīja "VEF Rīga" direktore Laila Spaliņa.

Kā ziņots, "VEF Rīga" otrdien ar 71:80 ULEB Eirolīgas kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās turnīra mājiniecei Viļņas "Lietuvos rytas" un Eirokausu sezonu turpinās Eiropas kausa izcīņā.

Tomēr pirmdien Lavals negaidīti atteicās doties uz Viļņu un palika Rīgā.

"Kamēr pārējā komanda bija Viļņā, viņš devies uz ASV. Līdz ar to šobrīd notiek sarunas ar viņa aģentiem, jo praktiski Lavala rīcību varam uzskatīt par līguma uzteikumu no viņa puses," stāstīja Spaliņa. "Līdz ar to treneriem atkal ir darbs, lai atrastu jaunu spēlētāju."

Kā zināms, "VEF Rīga" komandai pašlaik savainots ir cits centra spēlētājs Kaspars Bērziņš, kurš turklāt vēlas pārtraukt līgumu, tāpēc, pēc Lavala atteikšanās doties laukumā, mačā ar Viļņas klubu Latvijas čempioniem garajā galā palika vien jaunie Anžejs Pasečņiks un Viktors Iļjins, kuri ātri parādīja, ka vēl nav sasnieguši tik augstu līmeni.

"Lavala sniegums treniņos un pārbaudes spēlēs mani neapmierināja. Viņš piedalījās apmērām piecās cīņās, tomēr sniegums laukumā nebija tāds, uz kādu cerējām. Tāpat viņa attieksme bija tālu no vēlamās," pēc otrdienas spēles stāstīja Butauts. "Mums nezināmu iemeslu dēļ Lavals pirmdien atteicās doties ar komandu kopā uz Viļņu. Tā bija viņa paša izvēle, tikai viņa lēmums."

Vēl augusta beigās Lavals ar Nigērijas izlasi izcīnīja septīto vietu Āfrikas čempionātā, bet "VEF Rīga" basketbolistiem pievienojās septembra pirmajā pusē.

"Skaidrs, ka ar pašreizējiem spēkiem mums groza apakšā nepietiek. Pašlaik par pastiprinājumu ir pāragri runāt, taču noteikti par to domāsim," otrdien stāstīja lietuviešu speciālists.

"VEF Rīga" ULEB Eirolīgas kvalifikācijā spēlēja otro reizi vēsturē - 2011.gadā Latvijas klubs jau pirmajā mačā piekāpās Vācijas vienībai Berlīnes "Alba". Savukārt 2009.gadā Eiropas spēcīgākā klubu turnīra kvalifikācijā piedalījās "Ventspils" basketbolisti.

Eiropas kausa izcīņas apakšgrupu sacensību izloze notiks sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!