Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Klīvlendas "Cavaliers" sestdien iemūžināja lietuviešu centra spēlētāja Židrūna Ilgauska numuru.

Aizvadītajā mačā "Cavaliers" ar 97:107 piekāpās Ņujorkas "Knicks" komandai, bet šīs cīņas puslaika pārtraukumā pie "Quicken Loans" arēnas griestiem tika pacelts krekls ar vienpadsmito numuru un Ilgauska uzvārdu.

Savas karjeras laikā Ilgausks kļuva par "Cavaliers" rekordistu aizvadīto spēļu skaitā, atlēkušajās bumbās un bloķētajos metienos. Tāpat viņš ir "Cavaliers" otrs visu laiku rezultatīvākais spēlētājs. Turpmāk "Cavaliers" komandā neviens vairs nevarēs spēlēt ar 11.numuru.

Ilgauska godināšanas ceremoniju apmeklēja arī NBA superzvaigzne Lebrons Džeimss, kurš "Cavaliers" rindās aizvadīja savas pirmās septiņas karjeras sezonas.

"Cavaliers" komanda Ilgausku draftēja 1996.gadā ar kopējo 20.numuru, un šajā vienībā lietuvietis aizvadīja gandrīz visu savu karjeru.

Karjeras laikā Ilgausks NBA regulārajā čempionātā ir aizvadīja 843 mačus, vidēji gūstot 13,0 punktus un izcīnot 7,3 bumbas zem groziem.

Ilgausks savu karjeru noslēdza 2011.gadā, tā arī ne reizi netiekot pie NBA čempiontitula. Pašreiz viņš strādā "Cavaliers" komandas sistēmā.

Īsus laika sprīžus Ilgausks pavadīja arī Maiami "Heat" un Vašingtonas "Wizards" komandās.

Tikmēr Lietuvas izlasē visas savas ilgās karjeras laikā Ilgausks aizvadīja tikai trīs spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!