Foto: LETA
Latviešu basketbolists Ojārs Siliņš piektdien guva 14 punktus Eiropas Izaicinājuma kausa pusfināla spēlē, kurā viņa pārstāvētā Itālijas komanda Redžo di Emīlijas "Grissin Bon", kas ir finālčetrinieka turnīra saimniece, ar 66:55 (19:16, 14:12, 21:15, 12:12) uzvarēja Gaziantepas "Royal" vienību no Turcijas.

Siliņš laukumā pavadīja 32 minūtes un kļuva par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju, realizējot vienīgo divpunktu metienu un četrus no pieciem tālmetieniem.

Latvietis iekrāja arī četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, vienu bloķētu metienu un trīs piezīmes. Viņa +/- koeficients (+17) bija otrais labākais komandā.
Finālā svētdien "Grissin Bon" komanda tiksies ar Krievijas vienību Ļubercu "Triumf", kas savā pusfināla mačā ar 61:59 (13:14, 18:14, 12:15, 18:16) uzvarēja Solnokas "Olaj KK" klubu no Ungārijas.

Kā zināms, Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālā "Grissin Bon" sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 pieveica Krievijas klubu Samāras "Krasnije kriļja", kas šajā turnīrā triumfēja pērn.

Siliņš šajā sezonā Izaicinājuma kausā aizvadījis 15 spēles, kuru laikā caurmērā guvis 7,1 punktu un izcīnījis 3,1 bumbu zem groziem.
Šī ir pirmā sezona kopš 2006.gada, kad Redžo di Emīlijas klubs piedalās kādā no Eirokausu turnīriem, bet iekļūšana Izaicinājuma kausa finālčetriniekā ir lielākais sasniegums vienības vēsturē.
Kā zināms, Latvijas vicečempione "Ventspils" nepārvarēja turnīra otro posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!