Foto: DELFI

Lai arī Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš ir apmierināts ar komandas sniegumu pārbaudes spēlē pret Grieķiju, treneris ir pārliecināts, ka sagatavošanās cikla tupinājumā vienības spēles kvalitāte noteikti uzlabosies.

Kā ziņots, Latvijas izlase savā pirmajā pārbaudes spēlē pirms 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra svētdien savā laukumā ar rezultātu 73:68 (22:18, 9:11, 20:20, 22:19) uzvarēja Grieķijas valstsvienību, kuru vada bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Georgs Dikeulaks.

"Man ir prieks par veiksmīgu atgriešanos pie izlases stūres. Prieks, ka šajā mačā varējām paeksperimentēt. Spēles laiks visām spēlētājām tika izdalīts apmēram līdzvērtīgi, taču cīņa gāja kā pa viļņiem. Mums gan izdevās spēles gaitu lauzt," pēc mača pauda Zvirgzdiņš. "Pamēģinājām dažādas sistēmas, daudz spēlējām arī ar zonas aizsardzību. Domāju, ka mūsu trumpis varētu būt tieši šīs aizsardzības sistēmu maiņas."

"Līdz ko sākām spēlēt lēnu un pozicionālu basketbolu, kā to dara Grieķija, mūsu spēle pajuka, tāpēc centīsimies spēlēt ātri," piebilda treneris. "Turpinājumā spēles kvalitāte noteikti uzlabosies. Laika mums vēl ir gana."

Komandas pieteikumā mačam bija divas valstsvienības debitantes - 22 gadus vecā centra spēlētāja Zenta Meļņika un 18 gadus vecā ārējās līnijas spēlētāja Kate Karlīna Krēsliņa.

"Meļņikai labi nospēlēt bija grūtāk, jo Grieķijas spēlētājas viņu pazīst. Taču ar viņas augumu gaidām lielāku pienesumu. Savukārt Kate man šodien patika, lai gan bija nedaudz bijīga uzbrukumā," pauda Zvirgzdiņš.

"Liels prieks par pirmo uzvaru. Protams, ir pozitīvas emocijas, jo pat ar šādu spēli tikām pie uzvaras. Savā sniegumā gan varam iet tikai uz priekšu. Šis mačs gāja kā pa viļņiem, taču beigās "palaidāmies", tāpēc arī bija tik saspringta galotne," izteicās 11 punktus guvusī Ieva Krastiņa.

"Priecājos atgriezties Latvijā, jo šī ir lieliska vieta. Esam priecīgi palīdzēt Latvijai ar šīm pārbaudes spēlēm, kā arī iesaistīties akcijā pret krūts vēzi. Esmu apmierināts ar šodien redzēto," pēc mača pauda Dikeulaks. "Neesam superkomanda, taču varam sagādāt problēmas katram pretiniekam. Šobrīd Grieķijas izlase tiek atjaunināta, jo mums ir daudz gados jaunu spēlētāju."

Tāpat treneris atklāja, ka viņš savulaik centies pierunāt Meļņiku spēlēt Grieķijas izlasē. "Zinu viņu jau kopš 12 gadu vecuma, jo viņa spēlē Grieķijā, taču viņa ir lepna spēlēt Latvijas izlasē. Šī ir spēlētāja ar lielu potenciālu."

Pirmdien un otrdien abas valstsvienības savā starpā atkārtoti tiksies Olimpiskajā sporta centrā (OSC).

Jūnijā sieviešu valstsvienība startēs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, par ceļazīmi uz finālu cīnoties ar Itālijas, Igaunijas un Portugāles izlasēm. 2015.gada Eiropas čempionātā varēs piedalīties grupas uzvarētājas, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas no sešām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!