Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Toronto "Raptors" pagarinājis līgumu ar aizsargu Kailu Loriju par kopējo darījuma summu 48 miljoni dolāru (35,3 miljoni eiro), vēsta vietējie mediji.

Šo summu 28 gadus vecais Lorijs saņems četru sezonu laikā. Pēdējā no līgumā paredzētajām sezonām stāsies spēkā pēc paša basketbolista izvēles.

Toronto klubā aizsargs spēlē kopš 2012.gada, bet pirms tam viņš pārstāvēja Memfisas "Grizzlies" un Hjūstonas "Rockets".

Pagājušajā sezonā Lorijs 79 regulārā čempionāta spēlēs guva vidēji 17,9 punktus, kas ir viņa karjeras labākais rādītājs. Tāpat basketbolista kontā 7,4 rezultatīvas piespēles un 4,7 atlēkušās bumbas. Savukārt septiņās izslēgšanas turnīra cīņās viņš iekrāja vidēji 21,1 punktu, 4,7 rezultatīvas piespēles un tikpat atlēkušās bumbas.

Pagājušajā sezonā "Raptors" pēc piecu gadu pārtraukuma sasniedza izslēgšanas spēļu turnīru, kur gan zaudēja jau pirmajā kārtā.

Citviet Bostonas klubs "Celtics" uz četriem gadiem pagarinājis līgumu ar aizsargu Eiveriju Bredliju, kurš šajā laikā saņems 32 miljonus dolāru (23,5 miljonus eiro).

Pašlaik 23 gadus vecais basketbolists "Celtics" komandu pārstāv visu savu līdzšinējo NBA karjeru kopš 2010.gada.

Pagājušajā sezonā Bredlijs 60 regulārā čempionāta spēlēs guva vidēji 14,9 punktus, kas ir viņa karjeras rekords, un izcīnīja 3,8 atlēkušās bumbas.

Bostonas klubs pagājušajā sezonā pirmoreiz kopš 2007.gada nespēja iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!