Foto: DELFI
Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase sestdien Tallinā tika pie savas otrās uzvaras Baltijas kausa izcīņas sacensībās, priekšlaicīgi nodrošinot pirmo vietu kopvērtējumā.

Latvijas jaunās basketbolistes otrās kārtas mačā ar 62:57 (18:15, 9:8, 21:14, 14:20) uzvarēja vienaudzes no Lietuvas.

Rezultatīvākā uzvarētāju rindās ar 14 punktiem bija Linda Magone, Vineta Bīriņa izcēlās ar 12 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām, bet pa desmit punktiem guva Sindija Kudule un Kitija Štolce.

"Pārliecinoši uzvarējām cīņā pie groziem, neitralizējām pretinieču garāko spēlētāju, savukārt pašas uzbrukumā nodrošinājām mērķtiecīgu spiedienu uz groza apakšu, kas deva vēlamo rezultātu. Turklāt spēlē bija pietiekami labs balanss, jo aktīvas bija arī ārējās līnijas spēlētājas," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē izlases galveno treneri Ilzi Osi-Hlebovicku. "Šodien nevarēja spēlēt Ieva Spīgule, kura iepriekšējā mačā mazliet pastiepa ceļgalu. Ar zviedrietēm viņa nospēlēja līdz galam, bet no rīta treniņā sajuta diskomfortu. Nolēmām neriskēt. Trešajā pozīcijā diezgan daudz izmantojām Paulu Strautmani, vēl vairāk pastiprinot spiedienu pretinieču soda laukumā."

"Patīkami, ka uzlabojas spēles disciplīna un meitenes aizvien labāk jūt cita citu. Tomēr kļūdu vēl ir daudz un visas var spēlēt vēl labāk. Centīsimies tā darīt jau rīt, kad mačs ar Igauniju atkal sāksies no nulles. Situācijai turnīra tabulā nav nozīmes - svarīgi katrā spēlē parādīt visu, ko protam," piebilst trenere.

Pirms tam piektdien Latvijas meitenes ar 54:52 apspēlēja Zviedriju, bet svētdien viņas gaida duelis ar Igaunijas vienaudzēm.

Latvijas U-18 izlase uz Baltijas kausa izcīņu devusies ar tādu sastāvu, kāds piedalīsies pēc tam gaidāmajā Eiropas čempionātā B divīzijā.

Latvijas U-18 meiteņu izlase vasarā būs vienīgā no sešām latviešu junioru izlasēm, kas nepiedalīsies spēcīgākajās A divīzijas sacensībās, bet B divīzijā cīnīsies par atgriešanos starp labākajām valstīm. Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrs no 7. līdz 27.jūlijam notiks Rumānijā, un apakšgrupu sacensībās Latvija spēkosies vienā grupā ar Vācijas, Igaunijas un Īrijas juniorēm. Divas labākās komandas turpinās cīņu par trim ceļazīmēm uz Eiropas čempionāta A divīziju.

Tikmēr Latvijas U-18 puišu izlase sestdienas mačā pret Lietuvas vienaudžiem bija spiesta piedzīvot savu pirmo zaudējumu turnīrā, piekāpjoties ar 64:79 (18:15, 18:23, 9:23, 19:18).

Rinalds Mālmanis ar 16 punktiem bija rezultatīvākais Latvijas izlasē, bet desmit gūtos punktus pievienoja Rauls Avenītis.

Latvijas puiši pirmajā cīņā piektdien ar 75:52 pārliecinoši uzvarēja Zviedriju, bet svētdien viņiem paredzēts duelis pret Igauniju.

Latvijas U-18 valstsvienība sacensībās piedalās 12 spēlētāju sastāvā, bet traumas dēļ komandai pašlaik nevar palīdzēt kandidātu sarakstā vēl esošais Klāvs Čavars. Pēc iepriekšējām pārbaudes spēlēm pret Krieviju vieta sastāvā tika uzteikta Arvim Dronkam un Kārlim Šiliņam.

Eiropas čempionāts Turcijā norisināsies no 24.jūlija līdz 3.augustam, bet Latvijas valstsvienība cīnīsies vienā apakšgrupā ar Itālijas, Polijas un Beļģijas vienaudžiem.

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases spēlētāju saraksts dalībai Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā:

Anna Buša, Beāte Markāne, Kitija Štolce (visas - "Kolibri"/"47.vsk."), Sindija Kudule, Annija Einere, Paula Strautmane, Vineta Bīriņa, Anna Dreimane (visas - "TTT Juniores"), Anete Ozola, Linda Magone (abas - "Valmiera"), Ieva Spīgule (bez kluba), Amanda Betlere (LSPA).

Latvijas U-18 puišu basketbola izlases kandidātu saraksts dalībai Eiropas čempionāta A divīzijas turnīrā:

Rendijs Feikners, Ričards Melderis, Rauls Avenītis, Ervīns Mežnieks (visi - "VEF kadeti"), Dāvis Čīma ("Rīga"/"Jugla"), Džeiks Eduards Krūmiņš, Rūdolfs Strādnieks (abi - "Ķeizarmežs"), Renārs Birkāns ("Rīga"/DSN), Rihards Lomažs, Artūrs Grīnbergs, Klāvs Čavars (visi - "Ventspils"), Zigmārs Raimo ("VEF skola"), Rinalds Mālmanis ("Fuenlabrada", Spānija).

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!