Foto: F64

Latvijas U-20 basketbolistiem, kuri pirmdien uzsāks cīņu par vietas saglabāšanu Eiropas čempionāta A divīzijā, nu sāksies jauns turnīrs, uzskata komandas galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

Kā zināms, Grieķijā notiekošā Eiropas čempionāta pirmajā posmā Latvijas izlase izcīnīja tikai vienu uzvaru četros mačos, A apakšgrupā ieņemot ceturto vietu piecu komandu konkurencē un nekvalificējoties otrajam posmam. Tā vietā nāksies Eiropas čempionātu turpināt, cīnoties par 13.-20.vietu turnīrā.

"No pirmdienas mums sākas jauns čempionāts - turnīrā ar Bulgārijas, Melnkalnes un Zviedrijas komandām jāizcīna vismaz otrā vieta, lai pēdējās dienās nebūtu jānervozē par vietas saglabāšanu," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapā citēts Mazurs.

"Situācija ir sarežģīta, taču paši tādu sev izveidojām. Ļoti neveiksmīgi aizvadījām pirmo spēli ar Lielbritāniju. Mazliet labāks bija otrais mačs ar grieķiem, taču tos divus punktus, kas spēles likteni izšķīra par labu pretiniekiem, iespējams, ietekmēja arī tas, ka mājinieki jau bija sākuši turnīru ar vienu zaudējumu un otrais viņiem draudētu ar ļoti lielām problēmām. Pret Lietuvu spēles otrajā pusē salūzām."

"Katrā no šiem mačiem var teikt, ka spēlējām mazākumā, jo sastāvā parādījās "robi", kādu nebija pārbaudes mačos. Statistikā labi redzams, kāds bijis katra spēlētāja ieguldījums rezultāta veidošanā. Labi cīnījās garā gala basketbolisti, bet viņiem nepalīdzēja ārējā līnija. Vairāki potenciāli noderīgi spēlētāji palika mājās traumu dēļ, arī Ivars Rihards Žvīgurs pēc nesenās slimības pazaudējis sportisko formu, bet Kristaps Pļavnieks pastiepa potīti un nevar spēlēt ar pilnu atdevi," uzsvēra Mazurs.

Tiesa, Mazurs uzskata, ka Latvijas izlase ir gana konkurētspējīga, jo divos pirmā posma mačos nācās sāncensēm piekāpties vien ar divu punktu deficītu.

Atpalicēju turnīrā Latvijas izlases pirmā pretiniece pirmdien būs Bulgārija, bet turpmākajās dienās būs jāspēkojas attiecīgi ar Melnkalni un Zviedriju.

Cīņā par 13.-20.vietu piedalās pirmā posma katras apakšgrupas divas vājākās komandas. Tādejādi astoņas izlases sadalītas divās apakšgrupās pa četrām katrā, bet pēc tam atpalicēju turnīra trīs vājākās vienības atstās Eiropas čempionāta A divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!