Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, Latvijas vīriešu basketbola izlase šonedēļ aizvadīs aizvadīs pirmās pārbaudes spēles Igaunijā un Lielbritānijā, kurās valstsvienības treneris Ainārs Bagatskis vēlas iestrādāt "spēļu ritmu un kvalitāti", vēsta Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapa.

Latvijas komandas pirmie pretinieki būs Igaunijas basketbolisti, kuri pērn uzvarēja kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā, nodrošinot tiesības spēlēt "EuroBasket'2015". Latvijas komanda uz Igauniju dodas 12 spēlētāju sastāvā, ar pieciem potenciālajiem debitantiem ierindā.

"Bija domāts, ka uz Igauniju dosies visi 13 spēlētāji, kuri trenējas kopš pirmās dienas. Diemžēl pēdējā treniņā potīti pastiepa Mareks Mejeris; Igaunijā viņš nespēlēs, bet ceru, ka nedēļas beigās varēs doties uz spēlēm ar Lielbritānijas izlasi," saka Bagatskis.

"Pēc divām treniņu nedēļām, protams, vēl esam tālu no labākās sportiskās formas, bet pamazām sāksim meklēt spēļu ritmu un kvalitāti," norāda treneris. "Treniņos mūsu pieci debitanti nekrita ārā no kopīgā spēles zīmējuma un palīdzēja uzturēt veselīgas sportiskās konkurences gaisotni ar spēlētājiem, kuri valstsvienībā spēlē jau vairākus gadus. Tagad šī pieredze jāpārnes uz spēlēm. Protams, neiztiksim bez kļūdām, taču šajā gatavošanās posmā tas ir tikai normāli."

Šonedēļ no NBA Vasaras līgas atgriežas Latvijā atgriežas Dairis Bertāns un Jānis Timma, kuri valstvienībai pievienosies pēc tās atgriešanās no Igaunijas. "Par sastāvu sestdien un svētdien Vusterā paredzētajām spēlēm ar Lielbritānijas izlasi lemsim vēlāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!