Foto: fibaeurope.com
Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases trenere Ilze Ose-Hlebovicka pēc pārliecinošās uzvaras pār Bulgāriju Eiropas junioru čempionāta B līgas turnīrā atzina, ka šoreiz komandai bija gan pārliecība par saviem spēkiem, gan spēles kvalitāte.

"Viss, ko meitenes laukumā darīja, tika darīts ar pārliecību, un tas palīdzēja kontrolēt spēles gaitu," pēc mača izteicās trenere. "Spēles plānā svarīgākie punkti bija divu U20 izlasē jau rūdīto Bulgārijas izlases līderu neitralizēšana un spiediens uz pretinieču groza apakšu. Viss nostrādāja. Borislava Hristova gan guva 21 punktu, taču lielāko daļu "ražas" sakrāja spēles beigās, kad cīņas iznākums jau bija izšķirts. Pret viņu labi darbojās Ieva Spīgule un, nepieciešamības gadījumā, palīdzēja arī garās spēlētājas."

"Kaut gan uzvara bija droša jau pēc trešās ceturtdaļas, turpinājām spēlēt ar pamatsastāvu, jo turnīra beigās katram punktam var būt sava nozīme," piebilst trenere. "Gatavosimies spēlei ar Somiju. Salīdzinot ar janvāri, kad somietes pārspējām Baltijas jūras kausa izcīņas turnīrā, pretiniecēm ir papildinājums – tai skaitā meistarīga centra spēlētāja. Meklēsim optimālo spēles plānu. Fiziskā forma ir normāla, līderēm spēka pietiks. Ceru, ka pārliecība arī."

Pēc uzvaras pār Bulgāriju E turnīrā latvietes pakāpušās uz otro vietu (1-1). Divas labākās komandas iekļūs pusfinālā un turpinās cīņu par trim ceļazīmēm uz Eiropas čempionāta A līgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!