Foto: F64

Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars pēc sāpīgā zaudējuma Spānijas valstsvienībai Eiropas čempionāta pusfināla mačā par 5.-8.vietu uzņēmās atbildību par neveiksmi, jo nespēja izšķirošajos brīžos motivēt komandu.

Latvijas U-18 puišu izlase Eiropas junioru čempionātā Turcijas pilsētā Konjā pusfinālā par 5.-8.vietu zaudēja Spānijas junioriem – 78:83 (21:21, 30:39, 45:59), un palika bez ceļazīmes uz pasaules U-19 čempionātu.

"Spēles likteni mums par sliktu izšķīra daži nepareizi lēmumi un centieni svarīgākajos brīžos nospēlēt individuāli, kaut gan mūsu spēks bija un ir komandas kopdarbībā," Latvijas Basketbola savienībai (LBS) skaidroja Vecvagars. "Mača gaitā bija vairākas epizodes, kad panācām 5 un pat 10 punktu pārsvaru. Kamēr spēlējām organizēti, mums bija pārsvars, tomēr nespējām nosargāt iniciatīvu. Galotnē spāņi nospēlēja ar lielāku pārliecību un veiksmi."

"Sportā uzvar komanda, bet zaudē treneris – acīmredzot neatradām īstos vārdus, lai panāktu spēles plāna izpildi visu 40 minūšu garumā. Puišiem neko negribu pārmest. Vēlēšanās uzvarēt bija ļoti liela, pašatdeve arī, bet tagad ir milzīga vilšanās un sarūgtinājums. Īpaši tāpēc, ka iespējas uzvarēt bija gluži reālas," uzsvēra speciālists.

"Sasprindzinātā galotnē zaudējām pirmo reizi šajā čempionātā. Acīmredzot nedrīkstējām tādu pieļaut. Pietrūka aukstasinības, pārliecības par katru savu darbību. Taču tās ir īpašības, ko var iegūt tikai līdz ar šādu spēļu pieredzi. Patlaban ir rūgtas mieles, kaut gan par startā šajā čempionātā nav jākaunas, ja ņem vērā, kādas valstis palika aiz mums. Arī pēdējam mačam ar lietuviešiem būs savs zemteksts. Meklēsim vārdus, lai palīdzētu komandai noskaņoties," noslēgumā sacīja Vecvagars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!