Foto: F64

Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks atrodas starp labākajiem piespēlētājiem pēc 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmā apļa, liecina turnīra statistika.

Kā zināms, Latvijas valstsvienība pirmo atlases turnīra apli noslēgusi ar trim uzvarām trīs mačos, kas F apakšgrupā ļauj ieņemt pirmo vietu. Jau trešdien sāksies sacensību otrais aplis, Latvijai pirmajā mačā savā laukumā spēkojoties ar Zviedriju, kas trīs cīņās tikusi pie vienas uzvaras.

Strēlnieks trīs maču laikā kopumā veicis 15 rezultatīvas piespēles jeb piecas vidēji mačā, kas viņam starp kvalifikācijas turnīra dalībniekiem ļauj ieņemt piekto pozīciju. Līderis ar 6,5 piespēlēm caurmērā katrā spēlē ir čehs Tomāšs Satoranskis, kurš gan aizvadījis tikai divas cīņas.

Tikmēr sesto vietu starp labākajiem atlēkušo bumbu cīnītājiem ieņem Kaspars Bērziņš, kurš trīs spēļu laikā zem groziem caurmērā izcīnījis 8,7 bumbas. Līderis ar vidēji desmit atlēkušajām bumbām divās spēlēs ir Islandes valstsvienības spēka uzbrucējs Hlinurs Bēringsons.

Savukārt Jānis Timma ar katrā spēlē vidēji pārtvertām divām bumbām šajā rādītājā noslēdz pirmo desmitnieku.

Starp komandām Latvija ar katrā mačā vidēji gūtiem 78,7 punktiem bijusi pirmā apļa sestā rezultatīvākā valstsvienība, kamēr pirmo vietu ar 87,7 punktiem ieņem Izraēla. Tāpat Latvija noslēdz pirmo trijnieku starp izlasēm, kas atlases turnīrā katrā no cīņām zaudējušas vismazāk punktu - 60,3 vidēji spēlē, kamēr labākā ar 59 punktiem ir Ungārija.

Ar vidēji mačā izcīnītām 38,7 atlēkušajām bumbām Latvija pagaidām ierindojas septītajā vietā starp visām atlases turnīra dalībniecēm, bet rezultatīvajās piespēlēs (17,7) tā ir otrā, atpaliekot tikai no Izraēlas.

Tikmēr pārtvertajās bumbās (7,3) valstsvienība noslēdz pirmo desmitnieku, bet bloķētajos metienos (3,7) ir piektā.

Pēc trešdienas mača pret Zviedriju Latvijai gaidāmas divas izbraukuma spēles Slovākijā un Rumānijā. Finālturnīram kvalificēsies septiņu atlases grupu uzvarētāji, kā arī seši labākie otro vietu ieguvēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!