Foto: LETA
Valsts prezidents Andris Bērziņš apsveicis Latvijas U-16 basketbola izlasi ar Eiropas čempionāta izcīnīto sudraba godalgu, portālu "Delfi" informē Prezidenta preses dienests.

"Latvijas U-16 basketbola izlase šodien daudzos līdzjutējos ir raisījusi neaizmirstamas emocijas un patiesu lepnumu par mūsu valsts jaunajiem sportistiem, viņu mērķtiecību un neatlaidību. Jauniešu demonstrētais spēles azarts ir vēl viens apliecinājums tam, ka ikviena valsts var būt liela savā gribā un apņēmībā tādai būt. Nav mazu valstu, bet ir cilvēki, kas savu valsti padara lielu ar pašu paveikto, ar cīņas sparu un smagu darbu. No sirds sveicu basketbolistus ar izcīnīto augsto sasniegumu – Eiropas čempionāta sudrabu, liekot daudziem gavilēt: "Latvija var!"

Novēlu arī turpmāk Latvijas U-16 basketbola izlases puišiem, treneriem un visiem komandas locekļiem panākumus, tikpat augstus sportiskos mērķus un pilnu atdevi to sasniegšanai, nesot Latvijas basketbola vārdu pasaulē!" – novēl prezidents.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Latvijas U-16 kadetu basketbola izlase sestdien, 30. augustā, Rīgā izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļas, finālspēlē ar 53:78 piekāpjoties Francijas vienaudžiem.

Tādējādi otro vasaru pēc kārtas Latvijas basketbolam ir sudraba godalga jauniešu Eiropas čempionātā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!